I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Od 1. jula važi novi cenovnik za usluge gradskog prevoza

U Zrenjaninu od 1. jula važi novi cenovnik za usluge gradskog prevoza. Cene su povećane u proseku od deset do dvadeset posto. Kao motiv za povećanje cena,  u „Banat trans“- u navode prošlogodišnje povećanje cene goriva.

„Kada smo imali prethodno povećanje cene karte na 60 dinara, gorivo je bilo 140 dinara. Cena goriva je povećana za više od dvadeset posto, i iznosi oko 170 dinara. Bili smo prinuđeni da se obratimo za povećanje cena, jer bismo u suprotnom otišli u veliki minus, gledano na poslovanje. Kao što i sami znate, gradski prevoz funkcioniše u zavisnosti od broja putnika, na godišnjem nivou. U letnjem periodu, broj putnika je znatno smanjen. S obzirom na to da nismo javno preduzeće, sa ovom cenom smo sada na pozitivnoj nuli. Ostvarimo manji prihod da možemo da isplatimo plate. Plaćamo i održavanje vozila, i investicije. U zadnje dve  godine smo kupili novije gradske autobuse, bele mercedese i jedan zglobni autobus“, kaže za portal I love Zrenjanin Miroslav Zelen, direktor „Banat trans“-a.

On dodaje da trenutno ima devet linija gradskog prevoza koje saobraćaju u skladu sa studijom koju je za Grad Zrenjanin radio Saobraćajni fakultet u Novom Sadu.

PerSu marketi

„Pridržavamo se studije. Ako ima zahteva građana preko Gradske uprave koja nam je nalogodavac, povećavamo broj polazaka u pojedinim pravcima. Otvorili smo linije prema Kleku, Ečki i Stajićevu, to je dodato na studiju.“- istakao je Zelen.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U odnosu na druge gradove, kako kaže, cena karte je niska. Još 2017. godine cena karte za gradski prevoz u Beogradu i Subotici iznosila je 90 dinara, a u Nišu 80 dinara.

„Ovo su zaista neke minimalne cene koje mogu da zadovolje da prevoznik minimalno funkcioniše. Što se tiče prigradskog prevoza, nismo još razmatrali povećanje cena, koje su izuzetno male. U cilju borbe protiv nelegalnih taksista, spustili smo cene, ali ne znam dokle ćemo izdržati. Možda će biti manjih korekcija i blagog povećanja. Cena mesečne karte za Klek, Ečku i Stajićevo zasad nije povećana, ali moguće je manje povećanje u budućnosti. Uradićemo analizu isplativosti za korisnike i za nas, pa ćemo tada odlučiti.“- naglasio je naš sagovornik.

Nove cene usluga za gradski prevoz od 01.07.2019.
  • Jedan smer 70 dinara
  • Radnička mesečna karta 2.000 dinara
  • Đačka mesečna karta 950 dinara
  • Studentska mesečna 1.100 dinara
  • Penzionerska 800 dinara

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh