I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Drugi pišu

Od 1. januara recepti i u privatnim apotekama ?

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će građani od 1. januara iduće godine moći da koriste recepte u privatnim apoptekama, na isti način kao i u državnim. Đukić Dejanović je rekla da će privatne apoteke prethodno morati da ispune odgovarajuće uslove, koji su identični uslovima u državnim apotekama.

Privatna apoteka I love Zrenjanin

Privatne apoteke na „ispitu“

Prema njenim rečima, izjednačavanje privatnog i državnog sektota u zdravstvenom sistemu počeće najpre u apotekarskim ustanovama.

Fordomanija

– Sve promene koje se naglo događaju mogu uzdrmati zravstveni sistem, koji je ionako krhak, a krenućemo od apotekarskih ustanova – ukazala je ministarka.
Đukić Dejanović je takođe najavila da će biti uveden takozvani obnovljiv recept, za pacijente koji se kotrolišu na tri-četiri meseca, kako ne bi morali da odlaze kod lekara opšte prakse da im se prepiše lek.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Privatne apoteke u Zrenjaninu nemaju još komentar na najavu ministarke,  i poručuju da će se oglasiti ako odluka bude sprovedena u delo.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh