I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Važno obaveštenje: Od 1. januara promene u očitavanju vodomera

Na nedavno održanoj sednici Skupštine grada odbornici su izglasali izmenu Odluke o snabdevanju vodom za piće, prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda kojom se korisnicima ukida mogućnost da sa JKP „Vodovod i kanalizacija“ sklope ugovor o samoočitavanju vodomera i samouplati očitanog iznosa.

To znači da se d 01.01.2018. godine van snage stavljaju potpisani Ugovori o samoočitavanju između korisnika i preduzeća.

Razlog donošenja odluke je uvođenje sistema očitavanja i kontrole vodomera koji će se vršiti daljinski elektronskim putem.

I Taxi Zrenjanin

Na adrese 4200 dosadašnjih samočitača poslato je obaveštenje o stavljanju van snage ugovora o samoočitavanju, sa objašnjenjem o načinu zaduživanja od januara meseca i obavezama korisnika do dobijanja prvog računa.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Dosadašnji samočitači za januar mesec 2018. godine neće sami uplaćivati potrošnju, već će za taj mesec biti zaduženi akontativno na osnovu prosečne uplaćene potrošnje u proteklom vremenskom periodu, a račun će im od strane preduzeća biti dostavljen početkom februara meseca. Obaveza dosadašnjih samočitača je da do kraja 2017. godine očitaju svoje vodomere i tokom januara meseca izvrše uplatu za celokupnu potrošnju do očitanog stanja, kažu u JKP „Vodovod i kanalizacija“ i dodaju da će istovremeno vršiti kontrole:

-Preduzeće će, čim vremenski uslovi to dozvole, izvršiti kontrolno očitavanje vodomera svih dosadašnjih samočitača. Ukoliko se tom prilikom utvrdi da je uplaćeni iznos manji od očitanog stanja vodomera, utvrđena razlika biće korisniku fakturisana u celokupnom iznosu na prvom narednom računu.

Svi dosadašnji samočitači koji žele da na računima za januar budu zaduženi na osnovu stvarne potrošnje, a ne akontativno na osnovu prosečne, potrebno je da nakon 20. januara očitaju stanje vodomera i najkasnije do 25. januara ta stanja jave na jedan od tri načina:

• pozivanjem jednog od brojeva telefona: 535-773, 530-344, 593-003 (od 7,30 do 13,30 časova)
• slanjem sms poruke na broj 064/811 60 99 (navesti: ime i prezime, adresu, stanje vodomera)
• slanjem mejla na sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (navesti: ime i prezime, adresu, stanje vodomera)

Sve dodatne informacije korisnici mogu dobiti putem besplatne korisničke info linije 0800/024-023, kao i na sajtu preduzeća www.vikzr.rs

Foto: vikzr.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh