I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

“Obukom do zaposlenja”: Sredstva za prekvalifikaciju mladih u zavarivače

U Palati Srbija u Beogradu, danas je upriličeno potpisivanje Ugovora o realizaciji projekata iz oblasti omladinske politike između grada Zrenjanina i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. U ime našeg grada, ugovor je sa ministrom Vanjom Udovičićem potpisao gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić.

Gradonačelnik Zrenjanina je tom prilikom pojasnio, da se u ugovoru radi o projektu prekvalifikacije preko dvadeset omladinaca Tehničke škole u zavarivače. Ministarstvo je za podršku projekta „Obukom do zaposlenja“ obezbedilo 1,7 miliona dinara.

-U Zrenjaninu se svakodnevno trudimo da zadržimo mlade ljude u našem gradu, što nije uopšte lako. Ekonomske migracije su i kod nas veoma velike, međutim pokušavamo pre svega da stvaranjem radnih mesta omogućimo mladima da, bez obzira gde se školuju, vrate se u naš grad kako bi se ostvarili profesionalno i privatno. Ovim putem bih se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta što je prepoznao značaj ovog projekta, koje je opredeljen za mlade, u okviru kojeg oni imaju priliku da se prekvalifikuju u više tražena zanimanja. Sličan projekat smo imali i 2014. godine – rekao je Čedomir Janjić.

PerSu marketi

Piše: Tivadar Borbelj

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh