I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Obnovljena sala za fizičko u školi „9 Maj“ u najavi i završetak aneksa zgrade

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sa milion dinara finansirao je adaptaciju sale za fiskulturu u osnovnoj i srednjoj školi “9. maj“.

Izvršena je zamena dotrajale stolarije, postavljeni su pvc-aluminijumski prozori sa novim zaštitnim ojačanjima, drveni štitnici za radijatore, obnovljen je parket, okrečeni su zidovi i plafon.

– S obzirom da školu pohađaju deca s usporenim i oštećenim razvojem psihomotorike, kretanje je za njih jako važno, pa su nama učionice manje bitne od senzornih soba, kabineta za redukaciju psihomotorike i upravo ovakvih fiskulturnih sala. Iz tog razloga nama je ova donacija jako značajna i njena vrednost je mnogo veća od uloženog novca jer konačno 250 učenika naše škole mogu da nastavu fizičkog i vannastavne aktivnosti obavljaju u sigurnom, bezbednom, toplom i prijatnom prostoru” – kaže direktorka ove škole Snežana Oluški Vlačić.

Fordomanija

Bio je ovo i povod za posetu pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vladimira Bateza koji je školu posetio sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i saradnicima, a ovom prilikom istaknuta je obostrana više nego dobra saradnja na realizaciji raznih projekata.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

–  Stigao je veliki broj zahteva sa potrebama za adaptacijom ili sanacijom sala i školskih igrališta, pa će to u budžetu za narednu godinu biti označeno kao jedan od prioriteta – istakao je pokrajinski sekretar ovom prilikom.

Pored ove sale u poslednje vreme uloženo je u obnovu prostora za boravak predškolske dece, a privodi se kraju aneks zgrade škole. Za završetak tih radova potrebno je još 6,7 miliona dinara. Grad Zrenjanin uložio je do sada 16 miliona dinara, a Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje 3 miliona.

Ukoliko bude prihvaćen projekat kojim je škola aplicirala ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja taj objekat može biti završen do kraja marta naredne godine.

 

 

 

 

 

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh