I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Objekti starog Šinvoza se ruše iz bezbednosnih razloga

Pre izvesnog vremena kompanija Šinvoz počela je da ruši objekte kod bolnice u kojima su se nekada nalazili pogoni ove fabrike. Razlog ovoj odluci je to što se pokazalo da su objekti nebezbedni i da bi zbog urušavanja mogli da ugroze prolaznike koji se kreću pored zgrada nekadašnjeg Šinvoza. Sinoćnji jak vetar još jednom je potvrdio da je uklanjanje ovih objekata neophodno.

Nekada je stari Šinvoz bio dika i ponos grada Zrenjanina. U pogonima kompanije se radilo „punom parom“. Međutim, godinama unazad zgrade su stajale napuštene, zbog čega su počele i same da se urušavaju. Kompanija je nedavno započela njihovo rušenje, jer se pokazalo da su u stanju u kojem su počele da predstavljaju opasnost za prolaznike. Zaštita nije bila dovoljna da spreči evetualne štetne posledice.

PerSu marketi

„Objekat starog Šinvoza je u sudskom sporu sa držvom. Nije u funkciji od 2007-e godine. Objekti su zbog starosti skloni urušavanju pa je građevinska inspekcija naložila njihovo rušenje pre izvesnog vremena. Ovim rušenjem delujemo preventivno, jer postoji rizik za bezbednost građana”, kaže Saša Savić, operativni direktor Šinvoza.

– Tokom rušenja će biti uklonjeno sve ono što je i inače sklono samourušavanju. Mi planiramo da to budu svi objekti. Kad već država ne pazi na građane moramo mi. I sinoć smo poslali ljude da uklone sve što je vetar porušio. Šta će biti na ovoj parceli za sada ne znamo, jer planiranje namene parcele čeka sudsku odluku.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Za sada mi i ne planiramo ništa da gradimo, a to i ne možemo dok sud ne donese odluku –  dodao je naš sagovornik.

Podsetimo, sinoćnji severni vetar koji je duvao brzinom od 22 metara u sekundi odlomio je i oduvao deo krova starog Šinvoza na uglu Bolničke i ulice dr Vase Savića na put. Zbog toga su preko društvenih mreža vozači bili upozoreni da obrate pažnju na taj deo puta.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh