I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

I zvanično: Početak radova na izgradnji dela obilaznice oko grada moguć u ovoj godini

U toku je poziv za podnošenje ponuda za javnu nabavku za izgradnju dela obilaznice oko Zrenjanina, te je vrlo moguće da radovi otpočnu još u ovoj godini. Budući radovi obuhvatiće izgradnju puta dugog 3.7 kilometara, uključujući i dve kružne raskrsnice kao i mosta preko kanala Begej.

početak deonice obilaznice

Kolovoz će biti širine 7,7 metara sa dve saobraćajne trake. Obilazni put počinje od izgrađenog dela kružne raskrsnice na Mihajlovačkom putu do raskrsnice sa državnim putem IB reda broj 12 (državni put II reda broj 108 (M-7)). Izgradnja ovog dela obilaznog puta predstavlja nastavak već izgrađene deonice od Novosadskog do Mihajlovačkog puta, čime će se znatno rasteretiti postojeći putni pravac koji prolazi kroz centralnu gradsku zonu, izmeštanjem tranzitnog saobraćaja na obilaznicu.

– O izgradnji obilaznice govorilo se intenzivno još od 2010. godine. Međutim, tek u 2014. godini krenulo se u postupak eksproprijacije zemljišta, a početkom 2017. godine dobili smo građevinsku dozvolu. Ono što smo obećali, a to je da ćemo izgraditi obilaznicu oko Zrenjanina, sada je blizu realizacije. Obezbeđena su sredstva i  30. maja je raspisan poziv za podnošenje ponuda za javnu nabavku. Već ove godine možemo da očekujemo da mašine uđu na teren i da gradnja otpočne. Svi očekujemo rasterećenje saobraćaja u gradu, a ovo je naročito dobra vest za sve naše sugrađane koji žive u naselju Gradnulica ali i delu naselja Bagljaš, a koji godinama trpe zbog prolaska teških kamiona kroz njihovo naselje, rekao je našem portalu Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

Fordomanija

U konkursnoj dokumentaciji se navodi i da se planira skorija izgradnja nastavka ovog obilaznog puta od državnog puta IB reda broj 12 (državni put II reda broj 108 (M-7)) do puta za Beograd, čime bi se zaokružila izgradnja ovog obilaznog poluprstena oko Zrenjanina, i u potpunosti izmestio tranzitni saobraćaj iz centralne gradske zone.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U zonama kružnih raskrsnica predviđena je izgradnja pešačkih i biciklističkih staza „za kanalisanje pešačkog i biciklističkog saobraćaja koji se eventualno pojavi u zoni raskrsnica. Biciklističke staze su dvosmerne širine 2 metra, dok su trotoari predviđeni sa širinom od 1,5 metara.

– Procenjena vrednost javne nabavke je do 460.000.000,00 dinara bez poreza na dodatu vrednost. Rok za završetak kompletnih radova ne može biti duži od od 320 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Javno otvaranje ponuda predviđeno je za 29. jun.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh