I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Obeleženo sedam decenija rada KUD „Zavičaj“ iz Lazareva (FOTO)

Pre tačno 70 godina osnovano je Kulturno-umetničko društvo „Zavičaj“ iz Lazareva. Osnovna delatnost i ideja svakog društva koje se bavi folklorom jeste da čuva i baštini tradiciju pesmom, igrom i šarolikošću nošnji raznih podneblja širom Srbije.

Ono čime se članovi KUD „Zavičaj“ bave imali su prilike da vide svi oni koji su u subotu posetili Lazarevo. Na godišnjem koncertu, već četvrtu godinu za redom gostuje KUD „Prosvjeta“ iz Rudog, a ove godine su im se pridružili i članovi KUD-a „Miloje Beljinac“ iz Skele kod Obrenovca.

I Taxi Zrenjanin

-Izuzetno mi je drago što smo po prvi put u Lazarevu. Nadamo se da će ova poseta prerasti u dugogodišnju saradnju i postati tradicionalno okupljanje. Predstaviće se naš mlađi dečiji ansambl sa dve koreografije. Takođe mi je veliko zadovoljstvo što smo se upoznali i sa kolegama iz Republike Srpske – kazala je sekretar KUD-a „Miloje Beljinac“, Marijana Brkić .

KUD „Prosvjeta“ iz Rudog za ovo veče je pripremilo igre iz Šumadije i ponišavlja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Nama je uvek velika čast i zadovoljstvo kada nas domaćini iz Lazareva pozovu, i mi se rado odazivamo prijateljskom pozivu. Zajedno organizujemo koncerte četvrtu godinu za redom ovde i u Rudom. Pored folklora mnoge stvari nas vezuju za Lazarevo, jer je veliki broj Ruđana upravo ovde našlo dom za vreme kolonizacije – rekao je Ilija Arsić ,umetnički organizator KUD-a „Prosvjeta“.

Domaćin, koji se pobrinuo da se gosti osećaju kao kod svoje kuće i da ceo događaj prođe u najboljem redu, bio je predsednik Saveta Mesne zajednice Radovan Tihomirović.

-Meni ostaje da se zahvalim gostima iz Republike Srpske, ali i iz Skele, što su došli kako bi uveličali jubilej, 70 godišnjicu KUD-a ,,Zavičaj“, a nadam se da će se ovim naša saradnja još više učvrstiti – kazao je Tihomirović.

Izvor, foto: lazarevo.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh