I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Obeleženo 40 godina postojanja Kulturnog centra Zrenjanin (FOTO)

Pre četiri decenije, 27. maja 1978. godine otvorena je  zgrada tadašnjeg Doma mladosti, danas Kulturnog centra Zrenjanin. Mnogi Zrenjaninci su odrastali uz ovu ustanovu kao članovi nekih organizacija i udruženja, provodili svoje vreme zabavljajući se u dobro poznatim diskotekama, na koncertima ili na predstavama.

Mnogi od njih su svoje prve javne nastupe imali upravo unutar velikog broja manifestacija, koja su se održavala na sceni Kulturnog centra ili su „samo“ pratila umetnička predstavljanja i sadržaje, koji danas ulaze u grupu visokog umetničkog stvaralaštva.

Fordomanija

Otvaranjem izložbe „Za nezaborav“ i projekcijom filma „Četrdeset godina Doma mladosti – Kulturnog centra Zrenjanin“, uz prisustvo velikog broja gostiju, prijatelja i članova, u Izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanin svečano je obeležen veliki jubilej – 40 godina od osnivanja ove ustanove.

Zahvaljujući podršci kompanije „PerSu“, na početku programa otvoren je novi deo Izložbenog salona, a prisutnima se u ime domaćina obratio direktor Kulturnog centra Zrenjanin, Goran Marinković.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Misiju nekadašnjeg Doma mladosti, a danas Kulturnog centra Zrenjanin čine ljudi, koji su svih prethodnih godina vredno radili na opstanku i proširenju ove ustanove. Kulturni centar je danas multifunkcionalni prostor, gde se pored naših tradicionalnih događaja odvijaju i izložbeni, dečiji, umetnički, tribinski i filmski programi. Poverenje naših sugrađana nam mnogo znači, a u prilog tome govore i podaci za 2017. godinu, kada je Kulturni centar organizovao blizu 400 manifestacija sa prosekom poseta od čak 110.000 građana – istakao je Marinković.

Mnogobrojne goste je u ime lokalne samouprave pozdravio i gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, nakon čega su dodeljene zahvalnice zaslužnim građanima, ustanovama, kompanijama i medijima.

Na kraju svečanog programa, a na veliku radost prisutne publike nastupio je i Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanin, pod dirigentskom palicom Senke Milisavljević.

Piše: Tivadar Borbelj

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh