I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Obeleženo 120 godina zrenjaninske bolnice-iskazana zahvalnost građanima

Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ obeležila je 120 godina postojanja svečanom akademijom održanom u sali zrenjaninskog pozorišta.

Događaj je okupio veliki broj lekara kako onih koji su u radnom odnosu, tako i onih u penziji koji svedoče o važnom delu razvoja bolnice.

bolnica-zahvalnica2

O istorijatu ove zdravstvene institucije govorila je direktorka dr Gordana Kozlovački.

PerSu marketi

– Ovaj dan je prilika i obaveza da se setimo plejade velikana koji su davajući stručni i ljudski deo svog bića radili na unapređrenju zdravlja i života u ovoj sredini, počev od rodonačelnika opšte bolnice u Zrenjaninu, dr Lajoš Haldeberg. Danas se sećamo 1895. godine kada je bolnica nastala pod nazivom naziv Opšta Josifova bolnica Torontalske županije. Veliki je broj ljudi koji su obeležili medicinu regije i Balkana u hiruirgiji, ginekologiji, kardiologiji, a koji su potekli u našoj bolnici. Ono što je danas jako izraženo, to je put zajedništva i osluškivanje potreba sredine. Mi smo nedavno kreirali strateški plan za narednih pet godina do 2020.godine, a s obzirom na to da smo od prethodnog realizovali blizu 70%, nadamo se da ćemo biti jednako uspešni. Istakla bih zasluge građana Srednjobantskog okruga koji su 25 godina izdvajali sredstva samodoprinosa i tako obezbedili 48 miliona evra za zgradu nove bolnice, rekla je dr Kozlovački.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U ime pokrajine kao osnivača Opšte bolnice „Đorđe Jovanović“ događaju je prisustvovala Dr Danijela Stanković Baričak pomoćnica pokrajinske sekretarke za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

– Pokrajina je u prethodnom periodu uložila preko 103 miliona u prostor i opremu u zrenjaninskoj bolnici i rezultati su vidljivi. Ovo je prilika da istaknemo da je ovo bolnica sa sedam godina akreditacije što znači da je najbolja u kvalitetu pružanja zdravstvene zaštite. To nije bolnica koja je ostala samo na nacionalnom standardu kvaliteta, već ona poseduje i dva ISO standarda što znači da njena granica nije samo republika Srbija zbog čega će će jednog dana kada usluge budu mogle i da se naplaćuju, iste pružati i u okruženju, rekla je Stanković Baričak.

bolnica-zahvalnica1

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić čestitao je rukovodstvu bolnice ovaj veliki jubilej.

-Obeležavanje 120 godina rada jedne ustanove jeste prilika da vidimo šta smo uradili u nekom prethodnom periodu i da li smo dostojni naših predaka koji su osnivali, gradili i unapređivali bolnicu. Ne smemo zaboraviti da su Zrenjaninci decenijama izdvajali svoj doprinos, izdvajajući sredstva od svojih plata i gradili novu bolnicu. Grad se takođe uključuje da pomogne i koliko je to moguće, unapredi rad zrenjaninske bolnice, istakao je pre početka svečane akademije gradonačelnik Čedomir Janjić.

Na kraju svečanosti predstavnicima pokrajine, Srednjobanatskog regiona, opština i zdravstvenim institucijama uručene su zahvalnice, a najveća zahvalnica namenjena je građanima Srednjobanatskog okruga za doprinos u gradnji nove bolnice.

bolnica-zahvalnica

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh