I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Obeležena slava Udruženja „Suncokret“ u čast majki koje se same bore za svoju decu

Članovi Udruženja „Suncokret“ sa radošću čekaju svaki 21. septembar. Tog dana proslavljaju slavu svog udruženja, Rođenje Presvete Bogorodice, poznatije pod imenom mala Gospojina. Ovim povodom, uvek pripreme prigodan program, i obezbede simboličan poklon, za svakog gosta.

„Prilikom proslave jedne od godišnjica osnivanja udruženja, došli smo na ideju da bi trebalo da proslavljamo slavu. Odlučili smo se da to bude mala Gospojina, i evo danas je proslavljamo dvanaesti put. Odabir nije bio slučajan. Bogorodica se smatra zaštitnicom žena i dece. Kod nas u udruženju su uglavnom samohrane majke sa decom. One ne ostaju same svojevoljno, očevi napuštaju porodice, jer su nespremni da se suoče sa stanjem svoje dece. Majke ostaju da se bore za što bolji život svoje dece. Ovde u udruženju imamo jedni druge, i niko nije sam. Na dan naše slave, ovde odzvanju pesma i smeh, i na svim licima se vidi sreća. Naša slava, Rođenje Presvete Bogorodice, se slavi kao simbol naše borbe.“ – istakla je predsednica udruženja Ružica Tomić

otac Predrag Nenin, Ružica Tomić i otac Davor Stojanović

I Taxi Zrenjanin

Službu je kao i prethodnih osam godina obavio otac Davor Stojanović, a pridružio mu se i otac Predrag Nenin. Po završetku službe, otac davor se obratio prisutnima, izražavajući sreću i zadovoljstvo što je uz njih. Istakao je da ja skup izraz ljubavi jednih prema drugima, kao i ljubavi prema Bogu.

Nakon završetka službe, prikazan je dokumentarni film o boravku dece u kampu. Tamo su boravili sa decom koja nemaju smetnji u razvoju, i svi zajedno su trenirali karate.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Predstava

Deca su za svoje goste odigrala predstavu „Tri princeze“. U predstavi upoznajemo tri princeze, koje su veoma lenje, i čiji je otac očajan. Veštica ih kazni da odu među seljane. Kada su postale gladne, shvatile su da moraju da rade, da bi jele. To je ujedno i bila poruka predstave, koliko je rad zaista važan. Gosti su ih na gradili ovacijama i aplauzima.

Proslava se uz dobro raspoloženje nastavila uz posluženje i muziku.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh