I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Obeležena slava „Duhovi“ u Melencima – domaćini najbolji u kuvanju paprikaša

Slavu „Duhovi“ u Melencima, pored brojnih sadržaja za lokalno stanovništvo i posetioce, ove godine obeležio je i jubilej u vidu 20. po redu takmičenja u kuvanju čobanskog paprikaša.

Melenčani su svojim gostima ponudili mnogobrojne zanimljive aktivnosti i kulturno-umetnički program. Neizostavni je bila i ponuda raznih suvenira, hrane i slatkiša.

PerSu marketi

-Kao što možete videti, ovo je 20. jubilarno svetsko prvenstvo u kuvanju paprikaša. Izuzetno sam zadovoljan odzivom, bilo je oko četrdeset ekipa. Ovde smo pre svega da se družimo, provedemo i da se malo opustimo. Mi smo se potrudili da i ove godine obezbedimo prigodne nagrade za prva tri mesta, i da imamo bogat kulturno-umetnički program i gostovanja. Verujem da svi uživaju u druženju i ovom lepom vremenu, a da takmičenje čini samo deo dobre atmosfere. U odnosu na prošlu godinu, trudili smo se da sve podignemo na viši nivo, istakao je predsednik Mesne zajednice Melenci i organizator događaja, Veselin Frajić.

Stručni žiri je i ove godine bio u istom sastavu – Miroslav Kukučka, preduzetnik iz Kikinde, Saša Dujin, direktor Turističke organizacije Novog Bečeja i Sava Cigulov, predsednik žirija i profesor prehrambene škole.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prema njihovoj oceni, prva tri mesta u kuvanju paprikaša osvojili su kulinari iz Melenaca, od toga su u pitanju dve dame.

Prvo mesto je pripalo Srđanu Đuriću (trimer za travu – firma „Ogrev“), drugo mesto je osvojila Jelka Bibin (vaučeri za Banju Rusandu), dok je treća bila Jovanka Mojsin (večera za dvoje u hamburgeriji „Bob“).

Srđan Đurić

Jelka Bibin

Jovanka Mojsin

-Od početka učestvujemo na ovoj manifestaciji, jedino smo ime menjali. Sada učestvujemo kao udruženje „bajkera“, a ranije smo bili „Ravnogorski pokret“. Danas tradicionalno kuvamo ovčiji paprikaš. Za ovčiji paprikaš je najbitnije da se koristi meso od mlade ovce, i mladi luk, on daje bolji ukus. Naravno, dodajemo tu još so i biber, kao i najpotrebniji sastojak – vodu. Paprikaš za takmičenje ne sme imati drugih sastojaka, a ako kuvate za svoje zadovoljstvo onda dodajete i drugih začina. Dobar paprikaš treba da se kuva najmanje tri sata, da bi bio što ukusniji. Pored paprikaša pečemo i roštilj, za one koji paprikaš ne jedu. Nisam zadovoljan atmosferom, i smatram da je loše. U proteklim godinama dešavalo se da imamo preko 100 učesnika, a sada imamo 37 prijavljenih. Ne znam da li se manifestacija polako gasi, ili se nismo dobro ispromovisali.“ – izjavio je član udruženja Žarko Bengin.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh