I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Obeležena Nacionalna nedelja zdravlja usta i zuba

Pod sloganom „Zdravi zubi u zdravoj porodici“, Stomatološka služba Doma zdravlja „dr Boško Vrebalov“ iz Zrenjanina – odsek dečije preventivne stomatologije, u punoj sali Kulturnog centra Zrenjanin je pozorišnom predstavom za naše najmlađe sugrađane, obeležila Nacionalnu nedelju zdravlja usta i zuba.

U realizaciji predstave „Ulica blistavog osmeha“ učestvovali su najmlađi glumci nevladine organizacije CEKOM i učenici Srednje i osnovne škole „9.maj“, zajedno sa saradnicom, profesoricom Višnjom Budimlija.

PerSu marketi

Oni su mališanima vrtića na zanimljiv i edukativan način pokazali kako se pravilno peru zubi i kako treba da sačuvaju zdravlje svojih usta.

Prema rečima specijaliste dečije preventivne stomatologije, dr Brankice Jovanović, stomatolozi Doma zdravlja tokom cele nedelje obilaze vrtiće, koji se nalaze na teritoriji grada Zrenjanina, i u okviru radionica edukuju naše najmlađe sugrađane na važnost negovanja i očuvanja dentalnog zdravlja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Nedelja zdravlja usta i zuba se zahvaljujući Institutu za javno zdravlja Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Stomatološkom fakultetu univerziteta u Beogradu, već dve decenije organizuje svake treće nedelje u maju mesecu.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh