I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Obeležen Svetski dan zaštite životinja

Svetski dan životinja obeležava se 4. oktobra još od 1931. godine. Sve je počelo u Firenci, u Italiji na konvenciji ekologa i od tada taj dan predstavlja praznik svih ljubitelja i zaštitnika životinja širom sveta.

azil-1

Povodom obeležavanja Svetskog dana životinja JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin je u Prihvatilištu za napuštene životinje organizovalo druženje i edukaciju za učenike srednje škole „Uroš Predić“, (smer zaštita životne sredine), gde su učenici mogli da saznaju sve što ih interesuje o zaštiti i dobrobiti životinja, udomljavanju, kako treba brinuti o kućnim ljubimcima jer su oni deo naših porodica, da iste nikada ne treba prepustiti ulici, odnosno izbaciti ih, jer životinje znaju biti jako dobri prijatelji ljudima.

azil-2

Fordomanija

Kao što je poznato, JKP “Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin obavlja delatnost neškodljivog uklanjanja pasa i mačaka lutalica sa ulica grada Zrenjanina. Problem napuštenih životinja je ozbiljan problem i u rešavanje ovog problema treba da se uključe svi, pored nadležnih državnih institucija i Čistoće i sami građani treba da daju svoj doprinos rešavanju problema napuštenih životinja tako što treba da znaju šta su njihove obaveze prema kućnim ljubimcima. Obaveza je svakog građanina koji ima kućnog ljubimca, da ga obeleži (čipuje), vakciniše, da brine o svom kućnom ljubimcu i da ga ne napušta i ne pušta iz kuće bez nadzora.

azil-3

– Ukoliko se opredele da nabave kućnog ljubimca, građani moraju znati da to podrazumeva određene obaveze koje se moraju ispunjavati, a prva obaveza je vakcinacija i čipovanje. Efikasan način smanjenja populacije pasa lutalica na ulicama grada Zrenjanina jeste i udomljvanje koje mi promovišemo od početka rada Prihvatilišta. Ovom prilikom želimo da pozovemo građane koji žele da udome kućnog ljubimca mogu da se jave na broj telefona 064/811-68-78. Udomljavanje vršimo svake subote u periodu od 10 do 13 časova – rekla je portparol JKP „Čistoća i zelenilo“, Danijela Tančić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

azil-5

– Od početka rada Prihvatilišta do danas, udomljeno je preko 2.500 pasa iz čega zaključujemo da su mnogi građani prepoznali potrebu za brigom o dobrobiti životinja, što je nama kao preduzeću koje se bavi rešavanjem problema napuštenih životinja i koje promoviše udomljavanje životinja izuzetno važno – dodala je Danijela Tančić.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh