I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Građani obeležili Spasovdan – hramovnu i slavu mesne zajednice Bagljaš

U Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u naselju Bagljaš, pred mnogobrojnim vernicima održana je sveta liturgija povodom hramovne i slave stanovnika Bagljaša, Vaznesenja Gospodnjeg – Spasovdana.

Pre dve godine mesne zajednice Sonja Marinković i Veljko Vlahović donele su odluku da se Vaznesenje Gospodnje ustanovi kao slava obe mesne zajednice, odnosno kao slava Bagljaša. Svetu liturgiju služili su sveštenici Srpske pravoslavne crkve Eparhije banatske, a nakon liturgije obavljeno je i rezanje slavskog kolača.

hram bagljaš slava vaznesenje gospodnje spasovdan

I Taxi Zrenjanin

– Velika mi je čast da kao stanovnik Bagljaša budem kum naše slave, praznika Vaznesenja Gospodnjeg. Ako se bude nastavila gradnja ovim tempom uz pomoć lokalne samouprave i svih žitelja mesne zajednice Sonja Marinković i Veljko Vlahović, čiji je ovo i praznik, nadamo se da ćemo u što kraćem roku završiti izgradnju našeg hrama – kazao je pomoćnik gradonačelnika i ovogodišnji kum slave, Simo Salapura.

U skladu sa odlukom o ustanovljenju slave, odlučeno je i da se svake godine zaslužnim pojedincima i kolektivima dodeljuju Vaznesenjske plakete za doprinos razvoju ovog naselja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ove godine, dobitnici su Aleksandar Stevanov, sportista veteran koji je sa reprezentacijom Srbije osvojio bronzanu medalju na svetskom veteranskom prvenstvu u košarci, organizacija Crvenog krsta „Bagljaš” koja svojim socijalno humanitarnim aktivnostima pomaže našim najugroženijim sugrađanima, kao i Mešoviti hor „Panonika” – izjavio je Salapura.

On je kumstvo predao Jeleni Jerković koja je čekala na ovu privilegiju nekoliko godina.

– Ovo je nešto što me čini velikom, kada nekom mogu da učinim božiju uslugu. Dosta puta sam bila kuma, tako da mi nije prvi put, ali na ovoj slavi jeste, i to je velika privilegija – smatra Jelena Jerković.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh