I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Obeležen Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta u Zrenjaninu

Polaganjem venaca na spomen ploču postavljenu na mestu na kojem se nalazila nekadašnja Sinagoga, u Zrenjaninu je danas obeležen 27. januar, Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta u Drugom svetskom ratu, kada je u logorima smrti ubijeno na milione Jevreja i drugih naroda.

Vence su položili predstavnici Jevrejske zajednice i grada Zrenjanina.

Prisutnima se prvo obratila Ljiljana Popov, predsednica Jevrejske zajednice u našem gradu, koja je tom prilikom rekla da se ovaj dan nikako ne sme zaboraviti, jer je to naša dužnost prema budućim generacijama.

PerSu marketi

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić je u svom obraćanju naglasio, da se pored obeležavanja i sećanja na stradale Jevreje u našem gradu i širom sveta, veoma bitno istaći i značaj održavanja časova u školama, gde mladima treba ukazivati i objašnjavati zašto je došlo do genocida i da se on nikada više ne sme ponoviti.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

  • Odlukom Saveza jevrejskih opština Srbije, Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta, 27. januar, širom zemlje se obeležava polaganjem cveća, prigodnim skupovima i sećanjima na događaje i Jevreje stradale tokom Drugog svetskog rata.
 Piše: T.B.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh