I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Obeležen Dan Svetog Martina, zaštitnika vinara

Degustacijom ovogodišnjih vina, razmenom znanja i iskustva, i davanjem stručnog mišljenja o kvalitetu i ukusu ovog veoma popularnog pića, članovi Udruženja ljubitelja vina „Sveti Martin“ iz Mužlje tradicionalno su obeležili Dan Svetog Martina – zaštitnika vinara.

Pozdravljajući prisutne goste, vrsne vinare iz cele Vojvodine, predsednik Udruženja Laslo Ronto rekao je da vremenske prilike ni ove godine nisu bile naklonjene rodu grožđa,

-Periodi bez kiše su bili dugi, međutim kvalitet vina je mnogo bolji nego ranijih godina, rekao je Ronto.

I Taxi Zrenjanin

U okviru obeležavanja Dana Svetog Martina, stručni žiri svake godine ocenjuje kvalitet, ukus i miris ovogodišnjih vina.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

85 flaša crnih, rosé i belih vina dokazuju, da su ovdašnji vinari i ove godine bili izuzetno vredni i da će imati čime da se pohvale na budućim međunarodnim i domaćim izložbama, takmičenjima.

Tokom višesatnog druženja prisutni su mogli da saslušaju predavanja vinara Šandora Šomođija i Stevana Nestrova, ali i da uživaju u pesmama ovdašnjih muzičara.

Udruženje ljubitelja vina „Sveti Martin“ iz Mužlje aktivno deluje već nekoliko godina. Jedna od njihovih osnovnih ciljeva jeste težnja da svi članovi iskuse tajne vinarija i da u potpunosti ovladaju kako tradicionalnim tako i novim tehnologijama proizvodnje vina.

Piše: Tivadar Borbelj

Foto: Mihalj Halai

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh