I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Obeležen dan HTPŠ„Uroš Predić“: Priznanja za najbolje na tradicionalnom literarnom i likovnom konkursu

Povodom Dana škole HPTŠ „Uroš Predić“ u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin održana je Svečana akademija i predstavljeni su rezultati ovogodišnjeg literarnog i likovnog konkursa. Ovom prilikom otvorena je izložba u holu muzeja koju čine nagrađeni i pohvaljeni radovi na Četrnaestom okružnom likovnom konkursu „Portret“.

U programu svečane Akademije učestvovali su učenici HPTŠ „Uroš Predić“ Nikola Antić, Marija Čordić i Viktor Mučaji, a svečanost su uveličali muzičkim nastupom učenici Muzičke škole „Josif Marinković“.

Na literarni konkurs pristiglo je 50 radova, a nagrađeni su: Nikola Jerković, učenik Srednje škole „Vuk Karadžić“ iz Sečnja (1. mesto), Mila Bibin, učenica drugog razreda Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ (2. mesto), Dragana Šargin, učenica HPTŠ „Uroš Predić“ (3. mesto), a specijalnu nagradu osvojio je Jovanov Ratko, učenik Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

PerSu marketi

– Organizovali smo povodom dana škole, koji je ujedno i dan rođenja Uroša Predića, tradicionalni 14. literarni konkurs. Deca su talentovana, oni koji su slali radove vole da pišu i slikaju, a na nama je da ih podržimo i da im omogućimo da se afirmišu. Ovo je samo jedan od načina na koji oni mogu da dožive afirmaciju i da pronađu svoj dalji put u životu – izjavila je magistar Svetlana Dabović, profesor književnosti u HPTŠ „Uroš Predić“

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tema ove godine je bila proizvoljna, ali radovi su nagrađivani prema senzibilitetu koji je gajio Todor Manojlović, jedan od naših najznačajnijih likovnih i književnih kritičara, jer se ove godine obeležava 50 godina od njegove smrti.

– Na likovnom konkursu učestvovalo je oko 100 učenika, od kojih je 50 njih predalo radove, a imali smo posebnu radionicu crtanja portreta po modelu gde je učestvovalo 54 učenika. Ova radionica je baš tražena od strane učenika i ovo je drugi put da imamo ovakvu vrstu radionice. Ona je bila veoma uspešna, uslovi rada nisu bili idealni jer je bila gužva, ali učenici su toliko bili posvećeni crtanju da im to ništa nije smetalo. Ima jako puno dobrih radova, oni su izloženi u holu muzeja, a dodeljeno je 16 nagrada i 15 pohvala – rekla je Dušanka Đorđević, diplomirani slikar scenograf i profesor likovne kulture.

Nagrađeni učenici na likovnom konkursu su: Anđela Janjić, Vinona Dudok, Anastasija Ilijev, Branislav Holić, Maša Stanar, Miona Turan, Lovre Nina, Aleksandar Radanov, Katarina Bilać, Andrea Kardoš, Kozlovački Nataša, Ivana Mutavdžić, Viktorija Lelea, Milana Jokić, Jovana Babić, Dragana Šargin, a nagradu za grupni rad osvojili su učenici II-2 Srednje poljoprivredne škole u Zrenjaninu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh