I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Novogodišnji voz sa Deda Mrazom putuje od Zrenjanina do Melenaca

Roditelji se na sve načine trude da deci približe duh novogodišnjih praznika i da im ovaj period u godini učine što interesantnijim. U ovu misiju uključila se i kompanija Srbija voz koja je organizovala takozvani novogodišnji voz. Reč je o vožnji pravom kompozicijom u kojoj se pojavljuje Deda Mraz koji deci deli paketiće. Ovog decembra Zrenjanin se priključio gradovima u kojima saobraća novogodišnji voz.

Protekle subote na glavnoj železničkoj stanici bilo je veoma živo i veselo. Desetine dece je sa roditeljima čekalo da se ukrca u voz koji saobraća do Melenaca. Mnogima je ovo bila prva vožnja vozom. A bila je posebna i po tome što je tu bio i specijalni gost. Deda Mraz glavom i bradom.

PerSu marketi

„Prvi put se sada vozim vozom. Sve mi se sviđa, a najviše što sam upoznala pravog Deda Mraza i što smo stigli na Severni pol. Napolju ima jako puno snega. Deda Mraz mi je dao paketić. U njemu su kinder jaje, smoki, čokolada… U kinder jajetu se nalazio automobil. E to me je baš, baš naljtilo. Autić je za dečake, a ja sam devojčica“, kaže Sara, 6 godina.

„I ja se prvi put vozim vozom, jako mi je lepo. Dobio sam i paketić“, dodaje mališan Andrija.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Jako mi je lepo danas.  Najviše mi se sviđaju Deda Mraz i delfin kojeg sam dobio u kinderu“, objašnjava četvorogodišnji Milan.

Deda Mraz je iznenadio mališane u vozu

„U vozu je sjajno. Deda Mraz se odjednom pojavio. Pitao nas je da li smo dobri, mi smo rekli da jesmo i on nam je podelio paketiće. Dobili smo smoki, čokoladnog Deda Mraza i svašta nešto još“, u glas dodaju drugari Danilo, Sergej i Vid.

„U vozu mi je baš, baš lepo. Deda Mraz me je obradovao i iznenadio“, kaže Maša, 6 godina.

„Ovde je sve super. Voz je baš lepo ukrašen. A došao je i Deda Mraz“, dodaje Dunja, 6,5 godina.

„Vozom se vozim treći put u životu, ali prvi put je tu i pravi Deda Mraz. Rekla sam mu da mi donese lego za devojčice. Sve je super“, objašnjava šestogodišnja Marina.

Novogodišnji voz oduševio i roditelje

Jednako raspoloženi bili su i roditelji mališana.

„Za novogodišnji voz sam saznala od drugarice. Ona mi je poslala kontakt, ja sam pozavla, raspitala se o čemu se radi i rezvisala nam mesta. Dovela sam decu da bi doživeli ovako nešto. Da bi videli Deda Mraza i da bi se vozili vozom. Jako je lepo i svi smo prezadovoljni. Deca uživaju“, kaže mama Jelena.

„Prijatelji su nam rekli za ovaj novogodišnji voz. Odlično je. Čak su i prevaziđena moja očekivanja. Danas je i vreme pravo novogodišnje. Pada sneg, pa deca misle da idu na Severni pol. Ja sam dovela ćerku Mašu koja ima šest godina i sina Uroša koji ima dve godine. Oduševljeni su. Stvarno je fantastično i svima bih ovo preporučila“, objašnjava Bojana Lovre.

„Za novogodišnji voz sam čula od koleginice sa posla. Ideja me je oduševila, raspitala sam se i evo nas porodično na ovoj vožnji. Tu su još suprug i dvoje dece. Nisam očekivala da će biti ovako lepo kada sam rezervisala karte. Ovo je zaista prava čarolija za decu, pogotovo kada deca ne znaju šta ih čeka tokom vožnje. Naša deca nisu znala ni da će se voziti vozom, a ponajmanje da će u njemu biti i Deda Mraz, tako da su stvarno oduševljeni. Sneg koji je danas pao je upotpunio ugođaj“, dodaje Vanja Stankov.

Novogodišnji voz u Zrenjaninu saobraća vikendima do kraja decembra

U kompaniji Srbija voz kažu da su na ovu ideju došli po ugledu na razvijene zemlje. Do ove godine novogodišnji voz je saobraćao samo u Beogradu i Novom Sadu, a ovog decembra projektu su se pridružili još neki gradovi u Srbiji. Među njima je i Zrenjanin.

„Ovim želimo da obradujemo decu i da im novogodišnje praznike učinimo još lepšim. Uz to, ovo je dobra prilika i da promovišemo železnički saobraćaj i nove vozove koje imamo. Novogodišnji voz saobraća vikendima u decembru. Danas je prvi ovakav voz sa Deda Mrazom pošao iz Zrenjanina. Plan je da saobraća i naredne subote i nedelje i poslednjeg vikenda decembra. Nama je najvažnije da deca budu zadovoljna. Ceo konept je zamišljen tako da se rezervišu karte koje koštaju 400 dinara po osobi i uzimaju se vaučeri za paketiće koji takođe koštaju još 400 dinara. Putovanje traje oko sat i ide se od Zrenjanina do Melenaca i nazad. Moram da kažem da smo zadovoljni kako je prošla prva vožnja, ali i odzivom Zrenjaninaca. Za sledeći vikend je već dosta rezervisanih mesta. Plan je da novogodišnji voz saobraća i narednih sezona“, kaže Dejan Čavić, šef organizacione jedinice Zrenjanin, Srbija voz.

Dečije pesmice, Deda Mraz, paketići svakako su tema o kojoj će danima pričati mališani iz novogodišnjeg voza. Dodani utisak na njih je ostavilo i to što su tokom vožnje mogli da se „oprobaju“ u ulozi mašinovođe. Gotovo da nema deteta koje je bilo u kompoziciji, a koje nije ušlo u komandnu sobu da se uveri kako se upravlja vozom kojim se vozi pravi Deda Mraz.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh