I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Dobar odziv posetilaca na Novogodišnjem vašaru u vrtiću “Crvenkapa”

Decembar, mesec darivanja i prazničnog raspoloženja, je pred nama. Za decu iz vrtića “Crvenkapa”, njihove roditelje, rodbinu, komšije novogodišnje raspoloženje već je počelo. Poslednjeg četvrtka u novembru u ovom vrtiću održan je Novogodišnji vašar, manifestacija koja se tradicionalno organizuje u vrtićima širom zemlje.

Hol vrtića “Crvenkapa” na kratko je pretvoren u pravi bazar. S jedne strane deca vrtića u ulozi trgovaca, a sa druge njihovi roditelji, rodbina, komšije – kao kupci. Svi su tu sa istim ciljem – da se prikupi što više sredstava za opremanje vrtića.

PerSu marketi

“Novogodišnji vašar se godinama unazad tradicionalno održava u vrtiću Crvenkapa. Cilj je da tu prikupimo određena sredstva koja ulažemo u nabavku neophodne opreme. Da li su to igračke, sredstva za rad… Poslednjih godina od novca sakupljenog na vašaru kupili smo DVD, tepih… Koleginica Verica Krstić i ja vodimo srednju grupu i plan je da ovoga puta nabavimo televizor za našu decu. Televizor koji sada imamo u sobi je prilično star i ne radi dobro, često se gasi. Inače, sve grupe iz vrtića učestvuju na vašaru i svaka grupa određuje šta će kupiti“, kaže Suzana Malešević Paunov, vaspitačica.

Na Novogodišnjem vašaru ponđena su bila peciva, slatkiši, igračke, ukrasi koje su pravila deca iz vrtića njihovi roditelji.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

“Roditelji se rado odazivaju i na radionice na kojima se pripremaju ukrasi, ali i na sam vašar. Ove godine deca su ukrašavala gipsane figurice od kojih smo pravili magnete. Novogodišnji vašar posećuju i bake, deke, ostala rodbina, komšije dece i uvek nam svima bude zabavno. Dolaze i roditelji dece i deca koja više nisu u vrtiću, a koja su bila naši “đaci”… Evo sada nam je jedna devojčica koja je trenutno u drugom razredu osnovne škole poslala neke novčanike za prodaju, kako bi pomogla da se prikupi što više sredstava”, objašnjava naša sagovornica.

Novogodišnji vašar rado posećuju i oni koji nemaju decu u vrtiću

Da je mnogo onih koji podržavaju ovakve akcije dokazuje to što je hol vrtića “Crvenkapa” tokom trajanja vašara bio prepun.

“Moje dete je do pre dve godine išlo u ovaj vrtić. Iako sada nemam decu koja su u vrtiću, ja i dalje redovno dolazim na Novogodišnji vašar. Deca iz komšiluka su sada u ovom vrtiću. Dobro je da se ovakve manifestacije organizuju. Tu može svašta da se kupi. Ima različitih sitnica, cene su simbolične, a prikupljeni novac se ulaže uvek u nešto korisno“, kaže Ivana.

„Moja ćerka završava srednju školu i nije išla u ovaj vrtić, ali sam došla na Novogodišnji vašar u „Crvenkapu“, jer tu sada idu moje komšije. Želela sam da dam skroman doprinos za nabavku opreme koja je potrebna kako bi i njima i ostaloj deci boravak u vrtiću bio još prijatniji. Kupila sam magnete koje su deca oslikavala, peciva, slatkiše, igračke… Cene su stvarno simbolične, ali kada svako da po malo onda može da se prikupi dovoljno novca“, dodaje Nada P.

Praznično raspoloženje u vrtiću „Crvenkapa“ trajaće tokom celog decembra, jer su u toku pripreme novogodišnjih priredbi koje će izvesti deca.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh