I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Novobečejci predstavili Zrenjanincima potencijale svoje opštine (FOTO)

Na severoistoku naše pokrajine, odnosno na severozapadu Banata u banatskom Potisju, a na levoj obali reke Tise, leži mirna varošica, opština Novi Bečej. Jedina varoš u Vojvodini, čiji glavni trg izlazi na reku preko uređenog keja, za koji Novobečejci sa ponosom ističu da je najlepši u čitavoj zemlji, a i šire. Pored Novog Bečeja, u ovoj opštini postoje još tri naselja – Novo Miloševo, Bočar i Kumane.

Poznata po nautičko-turističkoj destinaciji, po znamenitim ličnostima, po raznolikom kulturno-umetničkom životu,  po Tiskom cvetu, Slanom Kopovu, po romaničkoj bazilici Arača iz 1228. godine i crkvama, koje su zaštićene kao spomenici kulture, po Glavašovoj kući, po muzeju Kotarka i po slavi Velike Gospojine, ovo mesto svake godine poseti više desetina hiljada domaćih i inostranih turista.

I Taxi Zrenjanin

Zahvaljujući bogatoj multikulturalnosti, Novi Bečej svim posetiocima može da ponudi i ukusne gastronomske specijalitete – riblju čorbu, paprikaš, gulaš, pasulj, štrudle sa makom i nadaleko poznata vina.

TURISTIČKA PONUDA NOVOG BEČEJA I OKOLNIH NASELJA NA MANIFESTACIJI „BANATSKA BAJKA“

U okviru ovogodišnje, druge po redu manifestacije „Banatska bajka – Leto u Gradskoj bašti“, sinoć su u Baroknoj sali Gradske kuće pred mnogobrojnim zainteresovanim Zrenjanincima, predstavlje sve turističke i gastronomske ponude opštine Novi Bečej i njegovih naseljenih mesta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prema rečima direktora Turističke organizacije Novi Bečej, Saše Dujina, ovakav vid predstavljanja svih potencijala njihove opštine građanima Zrenjanina i okolnih naselja je od izuzetnog značaja, naročito u jubilarnoj godini, kada Novi Bečej slavi 230. godina od dobijanja statusa varoši.

U okviru večeri, prisutni su mogli da pogledaju zanimljive ručne radove i da uživaju u nastupima Kulturno-umetničkog društva „Bećarac“ iz Novog Bečeja, Društva za negovanje tradicije „Odiseja“ iz Novog Miloševa i mladih tamburaša iz Kumana.

Na kraju večeri, publika je mogla da proba ukusne štrudle od maka vrednih domaćica i vina vrsnih novobečejskih vinara.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh