I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • agencija dane
Vesti Zrenjanin

Novobečejci predstavili Zrenjanincima potencijale svoje opštine (FOTO)

Na severoistoku naše pokrajine, odnosno na severozapadu Banata u banatskom Potisju, a na levoj obali reke Tise, leži mirna varošica, opština Novi Bečej. Jedina varoš u Vojvodini, čiji glavni trg izlazi na reku preko uređenog keja, za koji Novobečejci sa ponosom ističu da je najlepši u čitavoj zemlji, a i šire. Pored Novog Bečeja, u ovoj opštini postoje još tri naselja – Novo Miloševo, Bočar i Kumane.

Poznata po nautičko-turističkoj destinaciji, po znamenitim ličnostima, po raznolikom kulturno-umetničkom životu,  po Tiskom cvetu, Slanom Kopovu, po romaničkoj bazilici Arača iz 1228. godine i crkvama, koje su zaštićene kao spomenici kulture, po Glavašovoj kući, po muzeju Kotarka i po slavi Velike Gospojine, ovo mesto svake godine poseti više desetina hiljada domaćih i inostranih turista.

PerSu marketi

Zahvaljujući bogatoj multikulturalnosti, Novi Bečej svim posetiocima može da ponudi i ukusne gastronomske specijalitete – riblju čorbu, paprikaš, gulaš, pasulj, štrudle sa makom i nadaleko poznata vina.

TURISTIČKA PONUDA NOVOG BEČEJA I OKOLNIH NASELJA NA MANIFESTACIJI „BANATSKA BAJKA“

U okviru ovogodišnje, druge po redu manifestacije „Banatska bajka – Leto u Gradskoj bašti“, sinoć su u Baroknoj sali Gradske kuće pred mnogobrojnim zainteresovanim Zrenjanincima, predstavlje sve turističke i gastronomske ponude opštine Novi Bečej i njegovih naseljenih mesta.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prema rečima direktora Turističke organizacije Novi Bečej, Saše Dujina, ovakav vid predstavljanja svih potencijala njihove opštine građanima Zrenjanina i okolnih naselja je od izuzetnog značaja, naročito u jubilarnoj godini, kada Novi Bečej slavi 230. godina od dobijanja statusa varoši.

U okviru večeri, prisutni su mogli da pogledaju zanimljive ručne radove i da uživaju u nastupima Kulturno-umetničkog društva „Bećarac“ iz Novog Bečeja, Društva za negovanje tradicije „Odiseja“ iz Novog Miloševa i mladih tamburaša iz Kumana.

Na kraju večeri, publika je mogla da proba ukusne štrudle od maka vrednih domaćica i vina vrsnih novobečejskih vinara.

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh