I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Novi vlasnik vraća stari sjaj delu „Šeherezade“

Levoj strani i međuspratu jedne od najlepših zgrada u centru Zrenjanina, „Šeherezade“, privatni vlasnik ovih dana vraća stari sjaj. Investitor je nedavno kupio ovaj prostor i sam inicirao restauraciju fasadne stolarije.

Sa izvođenjem radova u potpunosti je upoznat Zavod za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin, s obzirom na to da je reč o spomeniku kulture.

– Restauriraju se ulična i dvorišna stolarija, i radi se nova laka konstrukcija između prizemlja i mezanina levog dela, jer je stara bila u lošem stanju. Šta će biti buduća namena, zavisi od investitora, koji sve radove obavlja u skladu sa našim uslovima, rekao je našem portalu istoričar umetnosti Zavoda za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin, Bojan Kojičić.

Fordomanija

Restauratorski radovi polihromne fasade, koja u sebi ima preko deset boja, i krovnog pokrivača, obavljeni su 2009. godine, a izvođači radova sada obnavlja stolariju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Radovi obuhvataju restauraciju, reparaciju i zamenu oštećenih delova, na kojima ima i do sedam tonaliteta farbe. Radi se vraćanje autentičnog izgleda, prema instrukcijama Zavoda. Trule delove smo skinuli, i urađeni su novi. Ovo je zajednički rad naše, i firme „SM prodecor“. Građani su veoma zainteresovani za sve što se ovde događa, zastajkuju i pitaju, a i čude se prisustvu žene na skeli, izjavila je stolarka iz „Tea wood“, Gorjana Ponjević Ballani.

Novi vlasnici dela Šeherzade, koji su ujedno i investitori, kao i inicijatori same obnove, su Ivica i Jelisaveta Malešev.

-U početku nije postojalo posebno interesovanje za zgradu, do momenta dok nije postala predmet prodaje. Kada smo počeli da se informišemo, i ušli u tematiku istorije, rešili smo da je u saradnji sa Zavodom obnovimo, i dovedemo u prvobitno stanje. Za sada još nismo sigurni koja će joj biti dalja namena, i ono što je sada najvažnije jeste to da se zgradi povrati stari sjaj. Ovom prilikom bi se zahvalio Zavodu za zaštitu spomenika kulture na izuzetnom razumevanju i saradnji, istakao je vlasnik Ivica Malešev.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh