I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Novi rok za završetak moderne talpe na kupalištu Tisa

Iako je kupališna sezona na izletištu Tisa zvanično počela, još uvek se radi na postavljanju nove talpe. Prvobitno dat rok za završetak radova je pomeren jer su uočeni nedostaci koji su zahtevali određene izmene. Prema današnjim najavama predstavnika Gradske uprave koji su obišli izletište, radovi će biti završeni za desetak dana.

„Posle investicija koje smo imali na izletištu Peskara, ostalo nam je da uredimo izletište na Tisi. Talpa koja se do skoro nalazila na reci bila je u izuzetno lošem stanju, i smatrali smo da takva ugrožava bezbednost kupača. Odlučili smo da ove godine na tom mestu postavimo potpuno novu talpu koja će zadovoljiti sve standarde i uslove i koja će ispuniti i očekivanja naših sugrađana koji dolaze na ovo izletište. Projekat je ranije urađen, ali su u međuvremenu uočeni određeni nedostaci, i mora se dodatno raditi kako bi talpa bila što bezbednija i kvalitetnija. Očekujemo da radovi budu završeni u narednih deset do petnaest dana, da bismo mogli da dobijemo svu potrebnu dokumentaciju, i da bismo je pustili u rad. Siguran sam da će zahvaljujući modernoj talpi izletište “Tisa” postati atraktivnije, i da će, ukoliko to vremenske prilike dozvole, na tom mestu biti puno kupača“, rekao je danas zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac.

Fordomanija

Izvođač radova je firma „Solar promont“ iz Srpske Crnje, koja je obećala da će rokovi biti ispoštovani. Talpa će biti površine 360 kvadratnih metara, što je kapacitet za 200 do 250 ljudi. U sklopu talpe biće dograđen i dečiji bazen.

„Ovo je prva talpa u Srbiji koja se radi po novom zakonu, i praktično je na njoj je rađen eksperiment. Danas su nam ovde bili stručnjaci lučke kapetanije koji su atestirali svaki ponton, i dobili smo potvrdu da svaki ponton ugrađen u ovoj talpi ispunjava uslove predviđene zakonom. Izgradnja se finansira iz sredstava dobijenih od Ministarstva turizma, u iznosu od pet miliona. Takođe, iz gradskog budžeta je izdvojeno milion dinara“, rekao je direktor JP „Gradska stambena agencija“ Radiša Dupljanović, dodavši da današnji izgled talpe nije konačan, te da će preko sloja plastike biti postavljena i veštačka trava.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh