I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Novi regionalni direktor Savencia grupe Boris Burden u poseti Mlekoproduktu (VIDEO)

Novi direktor za Centralnu i Istočnu Evropu grupe Savencia fromage & dairy Boris Burden posetio je danas Zrenjanin, obišao pogone za proizvodnju mleka i sireva, a nakon toga se, u Gradskoj kući, sastao sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom.

 

Tokom susreta istaknut je značaj Mlekoprodukta i doprinos stabilnosti privrede kako na regionalnom tako i na nacionalnom nivou.

PerSu marketi

– Izuzetna mi je čast što sam u mogućnosti da posetim Mlekoprodukt. Postavši deo Savencia Grupe, kompanija se brzo uklopila u njen model poslovanja, pre svega zbog zajedničke, dugo negovane kulture kvaliteta, a zatim i principa poslovanja koji podrazumevaju poseban odnos prema zaposlenima, partnerima i sredini u kojoj posluje. Posvećenost društvenoj odgovornosti jedan je od ključnih elemenata Mlekoprodukta kako u okviru lokalnog delovanja, tako i nacionalnog, na šta smo kao grupa Savencija ponosni. U Zrenjaninu zapošljavamo više od 300 radnika, otkupljujemo godišnje oko 30 miliona litara mleka od 400 proizvođača. Prema tome, ova kompanija je jedan od značajnih aktera za život kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou koja se oduvek zalaže da obezbedi kontinuitet prehrambenog lanca i da ponudi svojim sugrađanima proizvode visokog kvaliteta. Sve su ovo razlozi što je i u protekloj godini, Mlekoprodukt zabeležio rast i sjajne rezulatate, učvršćujući poziciju lidera na tržištu polutvrdih i tvrdih sireva. Grupa Savencia je poznata po svojoj raznovrsnosti, bogatoj istoriji i etičkom poslovanju, a to je sve potpuno komplementarno i sa načinom na koji se posluje i u Srbiji. Danas sam ovde video mnogo strasti i pozitivne energije, kao i želje za daljim razvojem i napretkom. Uvek možete računati na mene i moju punu podršku u budućnosti, rekao je medijima Boris Burden.

Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, istakao je da je uloga Mlekoprodukta za ovaj grad od višestrukog značaja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Mlekoprodukt je dao značajan doprinos kada je reč o ekonomskoj stabilnosti u našem gradu, razvoju privrede i razvoju grada decenijama unazad, posebno u godini koja je iza nas. Sačuvali su radna mesta za tri stotine radnika, svoje kooperante koji svakodnevno isporučuju mleko, a mi ćemo kao Grad doprineti daljem razvoju i povećanju proizvodnje, zaključio je Salapura nakon sastanka sa Borisom Burdenom i generalnim direktorom Mlekoprodukta Andrejem Beslaćem.

U proteklih godinu dana kompanija Mlekoprodukt je uspešno poslovala i dobila sertifikat i mogućnost da izvozi u Kinu, Rusiju i zemlje Evropske unije. Značajna je i realizacija ugovora sa Starbaksom.

– Kontinuirano se unapređuje sistem proizvodnje i usklađuju zahtevi i standardi sa partnerima. Zaštita zaposlenih tokom pandemije je prioritet. Poseta Borisa Burdena Srbiji još jedan je od pokazatelja koliko je naše tržište značajno ne samo u Evropi nego i šire. Novi pravci i proširenje tržišta utiču povoljno na domaću privredu, počev od domaćih farmera, dobavljača sirovine, partnera do industrijskih proizvođača. Cilj je da se zadrže mladi i kompetentni ljudu koji će imati sigurna radna mesta i bolju perspektivu budućnosti, ističu u ovoj kompaniji.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh