I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Novi projektor u KC Zrenjanin obezbediće kontinuitet u prikazivanju filmova

Od nedavno Kulturni centar Zrenjanin bogatiji je za najsavremeniji filmski projektor. Nabavka ove opreme unaprediće kvalitet prikazivanja filmova, kažu u ovoj ustanovi. Takođe, obezbediće kontinuitet projekcija koji do sada nije postojao u Kulturnom centru. O tome zbog čega je bilo važno da se ovaj projektor nabavi, šta dobija Kulturni centar a šta sugrađani i da li će se menjati cena karata za filmske projekcije, razgovarali smo sa Goranom Marinkovićem, direktorom ove ustanove kulture.

O kakvom se projektoru zapravo radi, koliko je koštao i ko je obezbedio sredstva?

Goran Marinković: Kulturni centar je obogaćen najsavremenijim laserskim projektorom tipa CHRISTIE. Ovaj projektor je finansiran iz projekta „Digitalizacija Bioskopa Kulturnog centra Zrenjanina“ koji je podržao Filmski centar Srbije sa 6.000.000 i Grad Zrenjanin sa 1.000.000 dinara, što znači da je za njega utrošeno 7.000.000 dinara.

I Taxi Zrenjanin

Koje benefite mogu da očekuju posetioci KC nakon nabavke ove opreme?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Goran Marinković: Posetioci Kulturnog centra nabavkom ove opreme mogu očekivati kontinuitet u prikazivanju filmova, što do sada nismo imali. Kvalitet slike i tona će biti na visokom nivou. Potrudili smo se da popravimo i centralnu klimu tako da će u našoj Velikoj sali, predviđenoj za bioskopske projekcije, biti prijatno i preko leta.

Šta projektor donosi Kulturnom centru?

Goran Marinković: Novi projektor svakako donosi unapređenje programskog sadržaja i njegovog kvaliteta.

Da li će korišćenje ove opreme omogućiti jednako kvalitetne projekcije filmova kao što su one u savremenim bioskopima tipa Sinestara?

Goran Marinković: Svakako da će kvalitet projekcije biti na najvišem nivou, s obzirom na to da smo dobili najkvalitetniju opremu koju retko ko trenutno ima u Vojvodini. Zahvaljujući podršci Filmskog centra Srbije i Grada Zrenjanina svakako ćemo parirati svim bioskopima.

Cene karata za filmske projekcije u KC Zrenjanin će i dalje biti povoljne

Bioskopske karte su značajno jeftinije u KC u odnosu na moderne bioskope. Da li se ta cena odražava i na kvalitet usluge koju pružate?

Goran Marinković: Cene karata će i dalje biti povoljne što nikako ne znači da će kvalitet prikazivanja biti lošiji nego u drugim bioskopima. Nama u Kulturnom centru nije na prvom mestu profit već promocija kulture i stvaralaštva.

U čemu je konkretna razlika između projekcija u KC i nekom drugom bioskopu?

Goran Marinković: Nemamo svi istu opremu tako da ima razlike u kvalitetu prikazivanja. Što se tiče drugih stvari, stanovnici Zrenjanina su godinama u nazad navikli da dolaze u našu ustanovu na različite programe. Kvalitetom svih programskih sadržaja mi smo garant da neće pogrešiti ako dođu kod nas.

Koliko su Zrenjaninci zaintereosvani za bioskopske projekcije u KC?

Goran Marinković: Kao što sam rekao do sada nismo imali kontunitet u prikazivanju, ali mogu da kažem da kada su kvalitetni filmovi na repertoaru, jako su raspoloženi da dođu.

Može li se već sada govoriti o filmskim projekcijama koje nas očekuju u KC?

Goran Marinković: Nažalost, u ovom trenutku ne možemo govoriti o projekcijama u Velikoj sali zbog situacije sa korona virusom koja nam je svima poznata. Ali, građani mogu da dođu u Gradsku baštu gde ih očekuje bioskop na otvorenom koji je besplatan. Ponedeljkom od 22h su projekcije filmova različitih žanrova. Četvrtkom od 21h prikazuju se dečiji filmovi.

Kakvi su planovi KC kada je u pitanju ova vrsta umetnosti?

Goran Marinković: Planovi Kulturnog centra Zrenjanin i što se tiče filmske umetnosti i svakog drugog programskog sadržaja su da oni iz godine u godinu budu kvalitetniji i sadržajniji, što i dokazujemo.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh