I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Novi posao za 250 radnika Šinvoza

Zrenjaninski Šinvoz sklopio je ugovor sa kupcem iz Turske vredan milion evra. Zbog toga će biti angažovano dvestotine pedeset radnika. Rekonstrukcija 30 vagona trebala bi da bude završena do kraja jula, a ovaj posao Šinvozu donosi miliona evra.

sinvoz
Direktor Šinvoza Radomir Miljuš kaže da Turska nije jedini inostrani klijent i da ih je svake godine sve više, jer posla na domaćem tržištu gotovo da nema.

– Železnice Srbije su bile naš najveći kupac, i učestvovale su sa 80 odsto u našim ukupnim prihodima. Prošla godina je za nas bila značajna zato što je više od 42 posto bio izvoz. U ovim uslovima kada se smanjuje obim investicija, bili smo primorani da izađemo na inostrano tržište, rekao je Miljuš.

Radenko Hajduković koji radi u Šinvozu već 37 godina, kaže da je bilo bolje ranije, ali je zadovoljan time što ima stalan posao.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

– Dobro je da se radi i dobro je da svi radimo, u odnosu na ono kako je bilo nekada. Međutim nije sve onako kako smo očekivali i želeli, ali bez obzira, važno je da se radi. To što radimo za inostrano tržište to je samo jedan plus, kazao je on.

U Šinvozu kažu da su toku pregovori sa još nekim inostranim kompanijama koje bi trebalo da donesu siguran posao ovoj kompaniji. Očekuje se da će na leto početi radovi na modernizaciji elektro lokomotiva za železnice Makedonije.

Izvor: RTV

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh