I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Drugi pišu

Novi pogoni „Fulgara“ šansa za novu radnu snagu

Prva kompanija kojoj je Gradska uprava grada Zrenjanina uručila građevinsku dozvolu po novoj skraćenoj proceduri, „Fulgar East“, gradi nove proizvodne pogone, halu od 9.000 kvadrata.

fulgar

Direktor „Fulgara“ Adolfo Karlo Perosi kaže da je u ovaj projekat uloženo 5 miliona evra, a u planu su i nova zapošljavanja.

Fordomanija

Ova kompanija se trenutno prostire na ukupno 30.000 m2, nakon prošlogodišnjeg proširenja magacinskog prostora od 6.000 kvadrata. Po završetku četvrte faze i izgradnje nove hale, koju će kao glavni izvođač graditi „Martini gradnja“ iz Inđije, fabrika na periferiji Zrenjanina će zauzimati 39.000 kvadrata.

Proširenje proizvodnje sintentičkog prediva, odnosno konca, trebalo bi da obezbedi posao za 40 do 50 novih ljudi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Fulgar east“ u Zrenjaninu posluje već osam godina. Kada je u pitanju isporuka njihovog proizvoda, u ciframa, 40 odsto „Fulgarovog“ konca je namenjeno za domaće čarapare, dok se 60 odsto proizvoda izvozi. U planu je i uspostavljanje saradnje sa italijanskom kompanijom „Sitip“, čiji je dolazak u Zrenjanin najavljen letos, ali koja još uvek nije počela da gradi svoje pogone.

Izvor: E kapija

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh