I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

Novi pogon „Drekslmajera“ u Zrenjaninu za 806 novih radnika

U Zrenjaninu je danas otvoren novi pogon nemačke kompanije”Draexlmaier Automotive” u kojem će bti uposleno 806 radnika. Otvaranju su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar ekonomije i privrede Mlađan Dinkić i ministar poljoprivrede Goran Knežević. Nikolić je ovom prilikom istakao da Zrenjanin pamti kao grad u kojem svi rade, zatim onaj u kome skoro niko nije radio, a da danas nakon svega, sa zadovoljstvom, dolazi u u Zrenjanin u kojem se otvaraju nova radna mesta.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i vlasnik kompanije „Dekslmajer“, Fric Drekslmajer

Novozaposleni radnici biće angažovani na proizvodnji komponenti za novi model kragujevačke kompanije „Fijat automobili Srbija“ –  Fiat „500L“. Inevesticija je vredna šest miliona evra, a podržana je sa 5.000 evra po svakom novozaposlenom radniku što je deo Programa za podsticaj direktnim investicjama.

I Taxi Zrenjanin

Prema rečima vlasnike te nemačke kompanije, Frica Drekslmajera , kompanija u Srbiji zapošljava 2.000 ljudi, čija su radna mesta sigurna. On je najavio nove investicije i istakao da je „Drekslmajer“ potvrda  da se u Srbiji može uspešno raditi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Predsednik Srbije poručio je da je zadatak države da uposli njene građane i da će borba protiv nezaposlenosti, siromaštva i kriminala uspeti razvijanjem energetike, poljoprivrede, automobilske i avioindustrije.

„Drekslmajer“ posluje u Zrenjaninu od 2007.godine, a prethodnih pet godina obeležila je proizvodnja setova kabala za napoznatije automobilske kompanije „BMW“, „Mercedes“, „General motors“, „Folksvagen“ i ostale.

Tekst : portal I love Zrenjanin

Foto : RTS

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh