I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Dobre Vesti našeg grada

Novi pogon „Drekslmajera“ u Zrenjaninu za 806 novih radnika

U Zrenjaninu je danas otvoren novi pogon nemačke kompanije”Draexlmaier Automotive” u kojem će bti uposleno 806 radnika. Otvaranju su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar ekonomije i privrede Mlađan Dinkić i ministar poljoprivrede Goran Knežević. Nikolić je ovom prilikom istakao da Zrenjanin pamti kao grad u kojem svi rade, zatim onaj u kome skoro niko nije radio, a da danas nakon svega, sa zadovoljstvom, dolazi u u Zrenjanin u kojem se otvaraju nova radna mesta.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i vlasnik kompanije „Dekslmajer“, Fric Drekslmajer

Novozaposleni radnici biće angažovani na proizvodnji komponenti za novi model kragujevačke kompanije „Fijat automobili Srbija“ –  Fiat „500L“. Inevesticija je vredna šest miliona evra, a podržana je sa 5.000 evra po svakom novozaposlenom radniku što je deo Programa za podsticaj direktnim investicjama.

I Taxi Zrenjanin

Prema rečima vlasnike te nemačke kompanije, Frica Drekslmajera , kompanija u Srbiji zapošljava 2.000 ljudi, čija su radna mesta sigurna. On je najavio nove investicije i istakao da je „Drekslmajer“ potvrda  da se u Srbiji može uspešno raditi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Predsednik Srbije poručio je da je zadatak države da uposli njene građane i da će borba protiv nezaposlenosti, siromaštva i kriminala uspeti razvijanjem energetike, poljoprivrede, automobilske i avioindustrije.

„Drekslmajer“ posluje u Zrenjaninu od 2007.godine, a prethodnih pet godina obeležila je proizvodnja setova kabala za napoznatije automobilske kompanije „BMW“, „Mercedes“, „General motors“, „Folksvagen“ i ostale.

Tekst : portal I love Zrenjanin

Foto : RTS

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh