I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Novi most preko Begeja biće završen do oktobra ove godine (VIDEO)

Zrenjanin će u narednih 6 meseci postati bogatiji za još jedan most preko Begeja.

Most se nalazi na trasi obilaznice ko grada koja je trenutno u izgradnji i duga je 3750 metara. Na samom gradilištu u toku je postavljanje šipova. Radove je danas obišla ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, ministar privrede Goran Knežević te predstavnici lokalne samouprave i okruga. Izvođač radova je Energoprojekt Niskogradnja i Bauwesen iz Lazarevca, a rok za izvođenje radova je 320 dana. Vrednost investicije je 423,1 milon dinara (PDV).

Mihajlović je tokom ovog obilaska izrazila nezadovoljsto dinamikom radova, budući da je gradilište otvoreno još u oktobru prošle godine, dok izvođač uverava da je u pitanju uobičajena dinamika radova.

PerSu marketi

Ministarka građevine najavila je i izgradnju autoputa Beograd – Zrenjanin u 2020. godini s tim da se u ovoj godini završava projektno-tehnička dokumentacija.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Vrednost te investicije je između 300 i 320 miliona evra.  Auto-put od Zrenjanina do Novog Sada gradiće se uz postojeći magistralni – rekao je Zoran Drobnjak direktor JP „Putevi Srbije“. Za rehabilitaciju puteva, mostova i ostale infrastrukture u ovom okrugu izdvaja se 20 milijardi dinara – rečeno je ovom prilikom.

Kako teku radovi na samom gradilištu za naš portal govorila je Sanja Bisić dipl građevinski inženjer

Rekonstrukcija Gradskog  stadiona – jedna od kapitalnih investicija

Tokom dana predstavnici Vlade Republike Srbije obišli su i radove na rekonstrukcijii Gradskog stadiona. Vrednost  investicije je 190 miliona dinara, a finansira se sredstvima AP Vojvodine i Grada Zrenjanina. U toku je montaža reflektora kao i rekonstrukcija atletske staze što je ministar Vanja Udovičić posebno naglasio. – Do pre koju godinu imali smo svega jedan stadion koji je zadovoljavao sve uslove za održavanje atletskog prvenstva Srbije. Danas ih imamo 5, njima će se uskoro pridružiti Zrenjanin i Kraljevo, a o atletici kao baznom sportu ne treba trošiti previše reči. U prethodnom periodu rekonstruisan je stadion u Melencima, rashladni sistem Kristalne dvorane kao i parket čime su i dobijeni uslovi za održavanje jedne grupe Evropskog prvenstva u košarci za žene – izjavio je Udovičić ovom prilikom.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh