I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Novi Itebej uspešno organizovao 8. Kobasicijadu (VIDEO)

Tradicionalni Festival kobasice u okviru manifestacije 37. „Zimski Itebejski susreti“ po 8. put je održan u Novom Itebeju.

Mesna Zajednica Novi Itebej kao organizator trudi se da nizom manifestacija koje traju od početka februara do polovine marta, a u koje spada i Kobasicijada doprinesu međusobnom upoznavanju meštana kako užeg okruženja tako i van granica Srbije. 

PerSu marketi

Ovogodišnji pokrovitelji manifestacije su Opština Žitište, ZZ “Bratstvo i jedinstvo“, ZZ “Mrkšićevi salaši“, Victoria group i PerSu marketi.

15-tak ekipa od po tri takmičara i tri gosta, od 3 kilograma svinjskog mesa koje je obezbedio organizator, imale su zadatak da naprave što lepšu, a pre svega što ukusniju kobasicu. Veliki broj meštana i gostiju sa strane sa zanimanjem su ispratili svaki potez majstora pravljenja kobasica, a niko se nije bunio da bude i degustator na licu mesta. Pravila manje više svugde ista, s tim što se na ovom takmičenju žiriju donosi ispečena kobasica dužine 15 centimetara. Po običaju teži zadatak od samih ekipa imao je isti taj žiri da odredi kobasicu koja  najviše razbuđuje prvo čulo ukusa, a ništa manje važno i mirisa, pa još i vizuelno i taktilno da bude „neodoljiva“. Deo atmosfere prenosimo u video prilogu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh