I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Novi dečiji vrtić na “Putnikovu“ u završnoj fazi izgradnje

Radovi na izgradnji kompleksa Predškolske ustanove Zrenjanin – novog dečijeg vrtića u zrenjaninskom stambenom naselju “Putnikovo”, na teritoriji mesne zajednice “Bolnica – Berbersko”, u završnoj su fazi.

Na samom objektu su završeni svi građevinski radovi, postavljena je kompletna stolarija, urađena spoljna fasada, zaštitna ograda, kao i rasveta u dvorištu objekta. Ofarbani su unutrašnji zidovi i plafoni i postavljeni sanitarni čvorovi. Trenutno se izvode radovi na popločavanju prilaznih staza vrtiću i oko njega, dok se u unutrašnjosti vrše pripreme za postavljanje podnih obloga.

Površina objekta je 742,62 m2. Vrtić je izgrađen na parceli površine 2448,34 m2, na prostoru između ulica Rajka Rakočevića, Vojvode Stepe i Kočićeve. Glavni ulaz je iz Ulice Rajka Rakočevića.

PerSu marketi

Naručilac radova je Republika Srbija – Ministarstvo privrede, a investitori Republika Srbija i Grad Zrenjanin, uz podršku Evropske investicione banke, a prema zaključenom ugovoru za javnu nabavku izgradnje, ugovorena vrednost radova je 55.028.918,60 dinara bez PDV. Grad Zrenjanin je za tu namenu opredelio 38.630.301 dinara.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić podsetio je da već dugo postoji potreba za jednim ovakvim objektom u tom delu grada i da će njegovim otvaranjem biti rešen problem organizovanog smeštaja mališana sa teritorije MZ “Bolnica-Berbersko”. Rekao je da će ovaj savremeni vrtić u naselju “Putnikovo” ne samo omogućiti prihvat većeg broja mališana, već i obezbediti uslove za njihov boravak po najvišim standardima.

Kako je ranije navedeno, očekuje se da ovaj vrtić počne s radom u drugom polugodištu tekuće školske godine, a u planu je početak izgradnje još jednog vrtića, u najvećem gradskom naselju “Bagljaš”.

Vrtić u naselju “Putnikovo” biće dvadeset prvi objekat u sastavu Predškolske ustanove Zrenjanin. U gradu trenutno, u punom kapacitetu, radi 19 vrtića plus vrtić na odeljenju pedijatrije Opšte bolnice “Đorđe Joanović”.

 

izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh