I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Nove pooštrene mere Vlade Srbije u borbi protiv širenja korona virusa

Vlada Republike Srbije usvaja nove, pooštrene mere,  kako bi se sprečilo širenje korona virusa, rekla je premijerka Ana Brnabić. Još jednom su penzioneri pozvani da ne izlaze iz kuća, kako bi se zaštitili i oni i zdravsteni sistem. 

Nove mere podrazumevaju dodatno pooštravanje mera za rad kafića i restorana. Neće više biti ograničenje po broju gostiju, nego po veličini objekta. To znači da će u objektu moći da bude određeni broj osoba zavisno od toga koliko taj objekat ima kvadrata.

Zatvaraju se svi šalteri javnih službi i na republičom i lokalnom nivou. Tokom jutra zabeležena je ogromna gužva u Upravi za agrarna plaćanja i PIO fondu. Svi poslovi koji moraju da se obave na šalterima se odlažu do daljeg, bez ikakvih posledica. To se odnosi na produženje dokumenata, podnošenje zahteva. Svi će važiti i nakon navedenog roka, dok se situacija u zemlji ne normalizuje.

I Taxi Zrenjanin

Uvodi se i zabrana izvoza lekova iz Srbije na 30 dana. Prema Zaključku Vlade uvodi se i maksimalna količina kupovine zaštitnih sredstava. Biće dozvoljeno da jedna osoba kupi najviše 10 maski, 10 pari rukavica, 2 veća pakovanja dezinfekcionih sredsta ili 5 manjih.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Za osobe koje dolaze iz zemalja koje su označene kao žarišta korona virusa uvodi se obavezan karantin u trajanju od 28 dana. Za njih više ne važi samoizolacija.

Za sada se izriče samo novčana kazna za prekršioce samoizolacije. To je maksimalnih 150.000 dinara.

Razmatra se mogućnost zabrane bilo kakvog izlaska građanima starijima od 65 godina van kuća tj. dvorišta. U slučaju da se ova mera donese kazna za sve starije od 65 godina, biće takođe, 150.000 dinara. Odluka o ovoj meri biće doneta sutra ujutru.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh