I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Najnovije vesti

Nove mogućnosti za nezaposlene u srednjem Banatu

Predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje i 85 lokalnih samouprava potpisali su sporazume o otvaranju 40 novih klubova za traženje posla, 10 centara za informisanje i savetovanje i 80 samouslužnih radnih stanica, koji će u narednom periodu biti uspostavljeni uz finansijsku pomoć EU.

Za Srednjobanatski okrug potpisani sporazum predviđa otvaranje džob-klubova u Novom Bečeju i Novoj Crnji, uz džob-klub i samouslužna radna stanica biće otvorena u Žitištu, dok je u Zrenjaninu predviđeno otvaranje Centra za informisanje i profesionalno savetovanje.

posao

Otvaranje novih jedinica za nezaposlene finansira se iz EU-projekta „Pomoć teže zapošljivim grupama“, sa 6,5 miliona evra, a sufinansira Nacionalna služba za zapošljavanje sa 3,6 miliona evra.

Fordomanija

Projekat je fokusiran na nezaposlene bez kvalifikacija ili sa niskim kvalifikacijama, dugoročno nezaposlene, stanovnike ruralnih oblasti i Rome.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Cilj projekta je unapređenje znanja i veština nezaposlenih za aktivno traženje posla, kako bi bili konkurentniji na tržištu rada.

Sporazumi obavezuju Nacionalnu službu za zapošljavanje da obezbedi opremu i obučeno osoblje za rad klubova za traženje posla, centara za informisanje i profeionalno savetovanje (CIPS), i samouslužnih radnih stanica u periodu od 12 meseci, a lokalne samouprave da obezbede adekvatan prostor i nakon isteka 12 meseci preuzmu na sebe održivost aktivnosti.

Na ovaj način biće proširena mreža za pomoć nezaposlenima u aktivnom traženju posla, profesionalnom informisanju, profesionalnoj orijentaciji i karijernom savetovanju, saop[tila je Nacionalna služba za zapošljavanje Zrenjanin.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh