I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

„Novares“ proširio proizvodni pogon, 50 novih radnih mesta za Zrenjanince

Kompanija koja se bavi proizvodnjom komponenata za autoindustriju „Novares” (nekadašnji Mekaplast) proširila je proizvodni pogon u Zrenjaninu. Novo proširenje fabrike omogućiće zapošljavanje dodatnih 50 radnika u toku 2019. godine.

Svečanom otvaranju novog pogona prisustvovali su ministar finansija Siniša Mali, ministar privrede Goran Knežević, predsednik Novaresa Pijer Bule, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i ambasador Francuske Frederik Mondoloni.

novares

Pijer Bule, Frederik Mondoloni, Igor Mirović, Goran Knežević i Čedomir Janjić

Projekat proširenja vredan više od 5,2 miliona evra, sproveden uz podršku Pokrajinske vlade (200.000 evra) i Vlade Republike Srbije (300.000 evra). Fabričko proširenje od 3000 kvadrata opremljeno je poslednjom tehnologijom i robotima uključujući i pet presa za brizganje i čistu sobu za dve nove proizvodne linije koje će proizvoditi komponente motora (water outlet) koristeći tehnologije infracrvenog zavarivanja, automatskog ugrađivanja komponenti i metode za proveru curenja.

Fordomanija

Ministar finansija Siniša Mali naglasio je da je ova investicija pokazuje koliko je Srbija postala atraktivna destinacija za investitore.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Važniji od brojki je moj utisak koji sam stekao razgovarajući sa zaposlenima, njihova nasmejana lica, radnici koji su zadovoljni uslovima rada. Ovde se proizvode delovi za najluksuznije marke automobila koji se voze po celom svetu: Jaguar, Pežo, Porše, Bentli i  svi možemo da budemo ponosni na to. Samo 2017. godine u Zrenjaninu je otvoreno 3000, a ove 1600 radnih mesta. Nije ni čudo što u Srbiji imamo nezaposlenost koja pada iz meseca u mesec, pa je stopa nezaposlenosti 2012. godine iznosila 26 odsto, a danas je ispod 12 odsto. I dalje je to visoko, ali dva i po puta manje nego što je bilo pre samo par godina – izjavio je ministar Mali.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da je u Srednjobanatskom okrugu zabeležen najveći rast broja zaposlenih u našoj zemlji i dodao da je to rezultat zajedničkog rada republičkih, pokrajinskih i gradskih institucija u stvaranju stabilnog poslovnog ambijenta.

– U Srednjobanatskom okrugu pokrenut je točak ekonomskog razvoja. Samo nove fabrike i nova radna mesta u celoj Vojvodini obezbediće ravnomeran regionalan razvoj i motivisati ljude da ostaju u svojim sredinama. Praksu subvencionisanja novih radnih mesta pokrenuli smo osnivanjem Razvojne agencije Vojvodine i Pokrajinska vlada će i u budućnosti nastaviti sa tim subvencijama, u još većem obimu – rekao je Mirović.

Generalni direktor kompanije „Novares“ Pjer Bule rekao je da će u fabrici u Zrenjaninu u 2019. godini broj zaposlenih biti povećan sa 190 na 240.

– Zrenjaninska fabrika je pokazala izuzetan učinak i kvalitet te je ovo proširenje rezultat našeg poverenja u ovu fabriku kao i naša posvećenost da što bolje opslužujemo kupce u regionu u kom posluju. Srbija postaje sve važnija kao središte automobilske industrije, što odražava i naše povećano prisustvo u zemlji’’, rekao je Pierre Boulet (Pjer Bule) Novaresov CEO.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh