I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Novak Andrić izabran za predsednika Lovačkog saveza Vojvodine

Na izbornoj Skupštini Lovačkog Saveza Vojvodine  izabrano je novo rukovodstvo ove organizacije, a za novog predsednika je izabran  Novak Andrić iz Zrenjanina.

Novak Andrić (foto: youtube printscreen MZ Lazarevo – Digital Style)

Andrić je diplomirani pravnik, dugogodišnji član i predsednik Skupštine Lovačkog udruženja Grada Zrenjanina kao i predsednik Lovačkog društva „Lazarevo“ iz Lazareva.

PerSu marketi

Za zamenika predsednika LSV izabrana je Sanja Momčilović Bognič iz Bečeja, međunarodni kinološki sudija i predsednik Damskog kluba Bečej.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Za predsednika Skupštine izabran je Dragan Gutić, diplomirani ekonomista iz Šida.
Takođe proglašeni su i izabrani članovi za organe upravljanja Pokrajinskog saveza i to za Upravni i Nadzorni odbor kao i Suda časti, u kojima su srazmerno zastupljeni predstavnici iz svih geografskih oblasti Vojvodine, iz Bačke, Banata i Srema.

Jedinstvo je uslov uspeha i snaga Saveza

Prema rečima predsednika LSV Novaka Andrića najvažniji zadaci novog rukovodstva u narednom četvorogodišnjem mandatu su: „Istrajavanje na osnivačkim principima Saveza, a to je okupljanje udruženja iz svih krajeva Vojvodine, jer je jedinstvo uslov uspeha i snaga Saveza.“

– Aktivno učešće sa relevantnim nosiocima ovlašćenja koji rade na izradi propisa iz oblasti lovsta sa ciljem donošenja istih shodno interesu pravih lovaca i bolje budućnosti za razvoj lovstva. Ovde pre svega se misli na zaštitu divljači od savremene agrotehnike, naravno da je jasno da je savremena poljoprivredna proizvodnja potrebna, ali smišljenom delatnošću i pažljivim radom i upotrebom zaštitnih hemijskih sredstava štete na divljači bi bile znatno manje.

– Takođe jedan od primarnih ciljeva je rešavanje problema sa štetama iz saobraćajnih nezgoda u kojima je učestvovala divljač. Zbog velikih iznosa koja su platila, neka udruženja su dovedena u pitanje stanja opstanka. To može da se reši na isti način kao u nekim državama EU iz okoline i to kroz osiguranje motornih vozila koje će pokrivati ovu vrstu osiguranog slučaja. Inače po našem Zakonu javni putevi, saobraćajnice nespadaju u lovne površine pa prema tome lovci na tim površinama ne mogu niti je dozvoljeno da sprovode svoje bilo kakve aktivnosti koje bi sprečavale divljač da prelazi puteve.

U narednom periodu Savez će preko privrednog društva usmeriti pojačane aktivnosti prema članicama i sprovoditi prezentacije i edukacije na temu očuvanja boniteta divljači, obuke za grupovođe i stručne pratioce kao i pojašnjavanje procedura prilikom apliciranja za sredsta koja su opredeljena iz fondova AP Vojvodine i resornog ministarstva.

Svakako jedan od prioritetnih zadataka jeste definisanje odnosa izmedju LSS i LSV koji su nastali povodom održane izborne Skupštine LSS u Beogradu u oktobru 2018. godine u kojoj nisu učestvovali delegati iz LSV jer im je bilo onemogućeno da uđu u Narodnu skupštinu i učestvuju u radu. Smatram da između Saveza treba da vlada sloga i prijateljstvo, Savezi su zato i stvoreni. U kontaktu smo sa rukovodstvom LSS i očekujem da gradimo Saveze koji će služiti i štititi interese svih lovaca u Srbiji.

Lovački savez Vojvodine je dobio novo rukovodstvo koje započinje mandat. Biće to prilika da se sa novom energijom pristupi rešavanju pitanja u lovstvu Vojvodine, a da se brizi o divljači, staništima divljači i svim lovcima posvetimo u neophodnoj meri u kojoj to zaslužuje skoro 100 godina duga tradicija LSV.

 

izvor: lazarevo.rs

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh