I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Novak Andrić izabran za predsednika Lovačkog saveza Vojvodine

Na izbornoj Skupštini Lovačkog Saveza Vojvodine  izabrano je novo rukovodstvo ove organizacije, a za novog predsednika je izabran  Novak Andrić iz Zrenjanina.

Novak Andrić (foto: youtube printscreen MZ Lazarevo – Digital Style)

Andrić je diplomirani pravnik, dugogodišnji član i predsednik Skupštine Lovačkog udruženja Grada Zrenjanina kao i predsednik Lovačkog društva „Lazarevo“ iz Lazareva.

I Taxi Zrenjanin

Za zamenika predsednika LSV izabrana je Sanja Momčilović Bognič iz Bečeja, međunarodni kinološki sudija i predsednik Damskog kluba Bečej.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Za predsednika Skupštine izabran je Dragan Gutić, diplomirani ekonomista iz Šida.
Takođe proglašeni su i izabrani članovi za organe upravljanja Pokrajinskog saveza i to za Upravni i Nadzorni odbor kao i Suda časti, u kojima su srazmerno zastupljeni predstavnici iz svih geografskih oblasti Vojvodine, iz Bačke, Banata i Srema.

Jedinstvo je uslov uspeha i snaga Saveza

Prema rečima predsednika LSV Novaka Andrića najvažniji zadaci novog rukovodstva u narednom četvorogodišnjem mandatu su: „Istrajavanje na osnivačkim principima Saveza, a to je okupljanje udruženja iz svih krajeva Vojvodine, jer je jedinstvo uslov uspeha i snaga Saveza.“

– Aktivno učešće sa relevantnim nosiocima ovlašćenja koji rade na izradi propisa iz oblasti lovsta sa ciljem donošenja istih shodno interesu pravih lovaca i bolje budućnosti za razvoj lovstva. Ovde pre svega se misli na zaštitu divljači od savremene agrotehnike, naravno da je jasno da je savremena poljoprivredna proizvodnja potrebna, ali smišljenom delatnošću i pažljivim radom i upotrebom zaštitnih hemijskih sredstava štete na divljači bi bile znatno manje.

– Takođe jedan od primarnih ciljeva je rešavanje problema sa štetama iz saobraćajnih nezgoda u kojima je učestvovala divljač. Zbog velikih iznosa koja su platila, neka udruženja su dovedena u pitanje stanja opstanka. To može da se reši na isti način kao u nekim državama EU iz okoline i to kroz osiguranje motornih vozila koje će pokrivati ovu vrstu osiguranog slučaja. Inače po našem Zakonu javni putevi, saobraćajnice nespadaju u lovne površine pa prema tome lovci na tim površinama ne mogu niti je dozvoljeno da sprovode svoje bilo kakve aktivnosti koje bi sprečavale divljač da prelazi puteve.

U narednom periodu Savez će preko privrednog društva usmeriti pojačane aktivnosti prema članicama i sprovoditi prezentacije i edukacije na temu očuvanja boniteta divljači, obuke za grupovođe i stručne pratioce kao i pojašnjavanje procedura prilikom apliciranja za sredsta koja su opredeljena iz fondova AP Vojvodine i resornog ministarstva.

Svakako jedan od prioritetnih zadataka jeste definisanje odnosa izmedju LSS i LSV koji su nastali povodom održane izborne Skupštine LSS u Beogradu u oktobru 2018. godine u kojoj nisu učestvovali delegati iz LSV jer im je bilo onemogućeno da uđu u Narodnu skupštinu i učestvuju u radu. Smatram da između Saveza treba da vlada sloga i prijateljstvo, Savezi su zato i stvoreni. U kontaktu smo sa rukovodstvom LSS i očekujem da gradimo Saveze koji će služiti i štititi interese svih lovaca u Srbiji.

Lovački savez Vojvodine je dobio novo rukovodstvo koje započinje mandat. Biće to prilika da se sa novom energijom pristupi rešavanju pitanja u lovstvu Vojvodine, a da se brizi o divljači, staništima divljači i svim lovcima posvetimo u neophodnoj meri u kojoj to zaslužuje skoro 100 godina duga tradicija LSV.

 

izvor: lazarevo.rs

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh