I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Nova usluga Doma zdravlja u Zrenjaninu – elektronski recepti hroničnim bolesnicima

Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ danas je započeo izdavanje elektronskog recepta (eRecepta) onim pacijentima koji imaju standardnu, dugogogodišnju terapiju koja se godinama unazad ne menja. 

Ti pacijenti će moći od danas, u dogovoru sa svojim izabranim lekarom, da dobijaju terapiju putem obnovljivog eRecepta na period od dva do šest meseci.

Prema rečima specijaliste socijalne medicine Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, dr Bojane Vještice, pri prvom dolasku kod izabranog lekara pacijenti sa hroničnim oboljenjima dobiće isti papirni recept kao i do sada, s tim da će na njemu biti upisan i dodatni podatak – broj meseci na koliko se propisuje hronična terapija.

PerSu marketi

– Sa ovim papirnim receptom i zdravstvenom knjižicom pacijenti idu u apoteku (i podižu propisanu terapiju za narednih mesec dana. Svaki sledeći mesec oni odlaze samo u apoteku (bez ponovnog dolaska kod svog izabranog lekara) i samo sa zdravstvenom knjižicom podižu terapiju za naredni mesec, što će ponavljati zavisno od broja meseci na koliko im je propisan obnovljivi recept – pojasnila je dr Vještica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pacijenti su u obavezi da posete apoteku trideseti dan od dana propisivanja recepta (+- 7 dana), a ukoliko se ne pojave u naznačenom vremenskom periodu, njihova terapija će biti obrisana iz evidencije i neće moći da je podignu.

Načelnica Službe opšte medicine, dr Verica Budimir rekla je da će pacijenti moći da podižu svoju hroničnu terapiju u svim apotekama našeg okruga, ali i cele zemlje.

-Apoteke, koje izdaju eRecept, imaju na svojim vratima posebnu oznaku u vidu nalepnice kako bi pacijentima bile vidno označene. Obnovljivi recepti (za sada) neće biti dostupni za terapije koje se odnose na narkotike i pomagala, kao ni vojnim osiguranicima – dodala je dr Budimir.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh