I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Nova ulaganja u objekat KUD „Petefi Šandor” – uskoro uredjenje dvorišta

Zahvaljujući podršci Vlade Mađarske i fondaciji „Bethlen Gábor“, nedavno su izvršeni radovi na obnovi grejnih tela i ugradnji novih bojlera unutar zgrade Mađarskog Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor“ u Mužlji.

Predsednica KUD „Petefi Šandor“, Kristina Juhas Terkelj izjavila je za naš portal da će uskoro početi i radovi na renoviranju dvorišta u kojem se tokom cele godine održavaju manifestacije domaćeg i međunarodnog karaktera.

I Taxi Zrenjanin

Mađarsko Kulturno-umetničko društvo „Petefi Šandor“ je osnovano 1947. godine. Cilj članova jeste očuvanje i negovanje mađarskog jezika, tradicije ovdašnje zajednice, tradicionalne mađarske folklorne pesme i igre i da ih sa posebnom pažnjom prenese na mlađe generacije. Unutar društva aktivno deluju između ostalih folklorne, pesničke, recitatorske, glumačke i umetničke sekcije, mešoviti hor, mlade i odrasle citeraške grupe i mnogi drugi.

Povodom Dana državnosti, Mađarsko Kulturno-umetničko društvo „Petefi Šandor“ iz Mužlje је prošle godine od strane Republike Srbije odlikovano zlatnom medaljom za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh