I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Nova talpa na izletištu Tisa za tri nedelje

Iako je sezona kupanja na Tisi zvanično počela 15. juna, i u narednim danima obavljaće se radovi na rekonstrukciji talpe.

Stara talpa će biti u potpunosti rasformirana, a umesto dasaka biće stavljena plastika sa veštačkom travom koja će imati garanciju deset godina, kažu u Gradskoj stambenoj agenciji, javnom preduzeću koje se stara o izletištu Tisa.

„Projekat za sanaciju talpe je odobren od strane Ministarstava za trgovinu. Procenjeni troškovi su iznosili šest miliona dinara, a dodeljena su sredstva u iznosu od pet miliona dinara, pa je preostali milion dinara donirao grad. Ovih dana je raspisan tender, i izabran je izvođač. Početak radova je planiran mnogo ranije, ali je odlagano zbog administrativnih komplikacija i procedure dobijanja rešenja. Najbitnije je da su radovi započeti, a njihov završetak se očekuje za tri nedelje. Kao što smo ranije i najavili, potopljeni splav je izvučen i odnet, a angažovani su ronioci, i urađeno je i potrebno čišćenje oko talpe, kako bi se moglo pristupiti popravci. Svi stari delovi talpe će biti skinuti i odneti, a na njihovo mesto će doći nov, plastični materijal. Osnova dečijeg bazena, koji će biti prikačen za talpu, je završena i urađeno je peskarenje iste. Plastika koja će biti stavljena je mnogo pouzdaniji materijal nego prethodni, i na to ćemo imati garanciju od deset godina. Na plastiku će biti postavljena veštačka trava. Talpa će imat prostor od oko 360 metara kvadratnih. Takođe ćemo raditi na tome da se stari plan uređenja prilagodi novim zakonima, koji su doneti pre dve godine. Velika tendencija je i da uspemo da zemljište pređe u nadležnost i vlasništvo grada, kako bismo mogli da konkurišemo za dalje projekte i na taj način radimo na poboljšanju uslova na izletištu“ – izjavio je direktor Gradske stambene agencije Radiša Dupljanović.

I Taxi Zrenjanin

Prema Dupljanovićevim rečima, pojedine sanacije su već izvršene, i izletište je poprimilo lepši izgled, a nakon sanacije talpe se očekuje još veći broj posetioca.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh