I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Nova šansa za edukaciju i zapošljavanje 70 mladih lica

U Zrenjaninu je danas predstavljen projekat „Obrazovanjem do lakšeg zapošljavanja faza 2 – Srednjobanatski okrug“ vredan četiri miliona dinara, a kojim će biti stvoreni uslovi za zapošljavanje.

konferencija-1

Projekat koji će tokom osam meseci biti realizovan na teritoriji grada Zrenjanina i opština Žitište i Nova Crnja, u saradnji sa lokalnim samoupravama realizuju Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat i Ministarstvo omladine i sporta.

– Prioretet projekta jeste stvaranje povoljnih uslova za unapređenje, i stvaranje novih uslova za nova zapošljavanja. Okupili smo se u zajedničkoj ideji ulaganja u mlade kao jednog od najznačajnih resursa. Ovim projektom biće obuhvaćeno 70 mladih nezaposlenih lica koji će proći kro teorijski program obuka, a nakon toga će njih 35 biti upućeno na tromesečnu radnu praksu koja će trajati tri meseca i biti plaćena sredstvima projekta. Nadam se da će na kraju njih 18 iz projekta izaći kao zaposleni ili samozaposleni, pojasnio je rukovodilac sektora za razvoj privrede RCR „Banat” Branislav Milosav.

PerSu marketi

On je dodao i da je jedini uslov za prijavu taj da zainteresovana lica budu evidentirana na listi nezaposlenih u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Cilj ovog projekta jeste osposobljavanje mladih da odgovore potrebama u ovom društvu. Iz jednog takvog, ranije realizovanog projekta, imamo njih 15 zaposlenih u NIS-u, desetoro u informatičkoj kompaniji „Levi9“, a cilj današnjeg projekta je da imamo nova zaposlena lica, jer je jedino na taj način moguće razvijanje grada. Vrlo je važno stvaranje ambijenta u kojem će se otvarati mogućnosti za nova radna mesta, rekao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh