I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

NOVA Odluka o boravku građana na otvorenom, saobraćaju, radu objekata

Nakon zasedanja Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je odluku o pooštravanju mera u vreme vanrednog stanja, a koje se odnose na teritoriju Grada Zrenjanina. 

1. Za vreme trajanja vanrednog stanja, proglašenog dana 15. marta 2020. godine, na teritoriji grada Zrenjanina uvode se sledeće mere, zadaci i aktivnosti:

a) Zabranjuje se rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara izuzev samoposluga, prodavnica hrane i apoteka.

I Taxi Zrenjanin

Zabranjuje se boravak u svim parkovima i javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport. Zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru pooštrena je tako da u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od 5 osoba.
Trgovinske radnje, samoposluge, apoteke i slično ne smatraju se javnim okupljanjem u zatvorenom prostoru.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

b) Rad ugostiteljskih objekata organizovati u skladu sa donetom Odlukom o posebnim merama pružanja usluga u oblasti trgovine na malo, koja obuhvata prodaju hrane i pića. To ne podrazumeva zatvaranje ugostiteljskih objekata, već se ugostiteljima zabranjuje da svoju delatnost vrše tako što bi korisnici usluga kupljenu hranu i piće konzumirali u samom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta.

To znači da građanin može da kupi hranu i piće „za poneti“, a ne može da kupljenu hranu i piće konzumira za stolom ili šankom u samom ugostiteljskom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta.

Ukoliko ugostitelj želi da vrši svoju delatnost za vreme trajanja vanrednog stanja, neophodno je da uspostavi dostavnu službu koja bi isporučivala hranu i piće za poneti ili da organizuje šalter preko koga bi se prodavala hrana i piće bez ulaska u sam ugostiteljski objekat. Pri tome radnici u ugostiteljskom objektu moraju da budu opremljeni odgovarajućom higijensko-tehničkom opremom za sprečavanje širenja zarazne bolesti.

Stoga se ova odluka ne odnosi samo na restorane i kafiće, već i druge preduzetnike (kladionice, autoperionice, igraonice…) koji su omogućavali korisnicima svojih usluga da za stolom ili šankom konzumiraju hranu i piće koju bilo kupuju ili dobijaju besplatno.

v) U skladu s prethodnom odredbom, ograničava se radno vreme svih ugostiteljskih objekata od 08.00 do 16.00 časova.

g) Odeljenju komunalne milicije i inspekcijskih poslova izdaje se naredba za pojačani nadzor nad svim objektima zatvorenog tipa, u skladu s odredbom a) i odlukom Vlade Republike Srbije od 21. marta;

d) Obustavlja se javni gradski i prigradski saobraćaj, osim za potrebe privrede a u skladu sa predlozima koje će dostaviti Gradsko veće grada Zrenjanina, a taksi prevoz se odvija u skladu s oredbama odluke Vlade Republike Srbije.

đ) Radno vreme pozivnog, kol-centra u Gradskoj upravi, koji pruža informacije za pomoć građanima, evidentira njihove potrebe i koordinira rad sa mesnim zajednicama, biće od 07.00-16.00 časova, svakodnevno.

e) U svim mesnim zajednicama produženi rad i dežurstva odvijaju se u periodu od 07.00 – 15.00 časova, svakodnevno.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh