I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

Nova Govorna vežbaonica u Zrenjaninu

U kreativnom centru Zemlja igračaka od nedavno je uvedena  Govorna vežbaonica u gradu. Vežbaonica podrazumeva angažovanje logopeda koji će pomagati u situuacijama kada dete govori ispod očekivanog nivoa za njegov mentalni i starosni uzrast.

Potreba za logopedom javlja se najčešće kod zakasnelog govorno-jezičkog razvoja što se naziva razvojna disfazija. Ona se prepoznaje kada dete ima oskudan rečnik, višesložne reči izgovara samo početnim ili završnim slogom, skraćuje reči zamenjujući slogove, ako je govor u celini nerazumljiv i ne izgovara veliki broj glasova, ukoliko ne pravi razliku između sličnih glasova(r-l, b-p, s-š), ako prideve, priloge i predloge u opšte ne koristi i slično. Osim teškoća u razvoju govora, jedan broj dece teže usvaja čitanje i pisanje.

Iz tog razloga, diplomirani defektolog, logoped Dragana Gavrilović stručnim pristupom posvetiće pažnju deci kroz Govornu vežbaonicu, kako bi se sve razvojne tegobe otklonile na vreme. Za pomenute teškoće u govoru, čitanju i pisanju pripremljene su vežbe logomotorike i grafomotorike, a velika pažnja će biti posvećena i bogaćenju rečnika , govornom osamostaljivanju, vežbama pažnje i percepcije.

Roditeljima koji budu dovodili svoju decu na vežbe sa logopedom imaju još jednu pogodnost – autori Govorne vežbaonice “Zemlje igračaka” omogućili su individualni i grupni logopedski tretman.Osim toga, prvi pregled za utvrđivanje logopedskog statusa deteta je besplatan, a zakazivanje se vrši po dogovoru.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

S obzirom da Zemlja igračaka s punim pravom opravdava status kreativnog centra, osmišljen je slogan koji će svako dete po završetku uspešnog tretmana s logopedom poneti iz Govorne vežbaonice :

Lepe reči još lepše zvuče, kada se svi glasovi dobro nauče. Od igre do reči, od reči do znanja-budi i ti deo našeg putovanja!

Pored govorne vežbaonice, likovne, dramske I muzičke radionice u “Zemlji igračaka” od nedavno je uveden i poludnevni boravak dece u trajanju od 4 časa. Ovo je idealna prilika da tokom letnjeg raspusta roditelji, bake i deke, dovedu svoju decu na par sati da se igraju i druže sa vršnjacima i postanu deo jednog kreativnog tima. Osim rada sa vaspitačima, u poludnevnom boravku je obezbeđena i zdrava, voćna užina.

Kreativni centar „Zemlja igračaka“, ugao Pere Dobrinovića i Laze Kostića (naselje 4.juli).

Upis, boravak dece ili proslava rođendana zakazuje se lično ili putem brojeva 023/544.790 i 060/018.07.76

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh