I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

Nova ekološka akcija „Sakupi, selektiraj, recikliraj“

„Sakupi, selektiraj, recikliraj“  naziv je nove akcije čiji je cilj podizanje svesti  naših najmlađih sugrađana o značaju zaštite životne sredine i primeni ekološkog bontona kroz niz zabavno – edukativnih sadržaja i zdrav takmičarski duh.

Akciju su inicirali i do sada podržali JKP „Čistoća i zelenilo“  i EKOS Žitište a pridružila su im se i brojna preduzeća i organizacije – firma „Pro pet recycling“ koja se bavi prikupljanjem i recikliranjem PET ambalaže i drugih materijala, JCI Zrenjanin, Ekološko udruženje „Zelena revolucija“, UG „Eko tok“, Ekološki pokret „Eko san“, Asocijacija mesnih zajednica, Portal www.ilovezrenjanin.com, Predškolske ustanove Zrenjanin i Žitište, Kulturni centar Zrenjanin i Pokret Napred Banat.

Prva u nizu akcija jeste saradnja sa predškolskim ustanovama na teritorijama opština Zrenjanin i Žitište u kojima će biti realizovane  edukativno – zabavne aktivnosti. Već u ponedeljak, u vrtiću „Biberče “ na Zelenom polju biće organizovana prva prezentacija za najmlađe koji će kasnije, u toku nedelje, imati i likovne i kreativne radionice na temu prirode, sakupljanja, odvajanja i recikliranja otpada.
Najbolji radovi biće prezentovani na zajedničkoj izložbi na kraju školske godine, a 2.500 predškolaca  iz  Zrenjanina i Žitišta dobiće bojanke koje će i sami docrtavati. Organizatori akcije najavili su da će za najmlađe biti organizovane i mini ekskurzije u prirodi kako bi se na licu mesta upoznali sa činjenicom da je ljudski faktor najveći zagađivač životne sredine, a dobiće i edukaciju na koji način i zašto treba da očuvaju prirodu.

PerSu marketi

Akcija je namenjena zrenjaninskim predškolcima

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Takmičarski deo projekta odnosi se na prikupljanje plastičnih flaša koje će deca ubacivati u specijalne kaveze i vreće postavljene u dvorištima vrtića. Prikupljena PET ambalaža biće otkupljena, a prihod će u vidu donacije biti poklonjen vrtićima. U planu je da do kraja školske godine ova akcija bude realizovana u svim vrtićima. Za najbolje sakupljače biće obezbeđene i nagrade : računar, lopte, završna ekskurzija …

Prema rečima organizatora, na kraju projekta biće snimljen kraći film koji će dokumentovati sprovedene akcije.

  • Divider

  • Divider
Na vrh