I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Nov IT smer u EGŠ „Nikola Tesla“ – odličan i perspektivan izbor za buduće programere

U Srednjoj Elektrotehničkoj igrađevinskoj školi „Nikola Tesla“ od jeseni će đaci pohađati   nov ogledni smer –  elektrotehničar informacionih tehnologija.

Nov kabinet u kom će se odvijati nastava predstavljen je danas u prisustvu predstavnika lokalne vlasti, kompanije „Levi 9“ koja je donirala računare, VEGA IT koja je novčano učestvovala u opremanju kabineta i predstavnika Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ i Visoke tehniče škole.

–  U sledećoj školskoj godini biće  upisano 24 učenika, budući da se radi o oglednom odeljenju, a zavisno od interesovanja  kasnije može biti upisano do  30 učenika – kaže dr Marija Servo direktorka EGŠ „Nikola Tesla“ posebno podvlačeći da su sami učenici ove škole odradili elektroinstalacije i računarsku mrežu za ovaj kabinet.

PerSu marketi

EGŠ „Nikola Tesla“ pohađa 700 učenika u  31 odeljenju na dva profila. Pored novog IT smera u školi postoji  smer za  elektrotehničara računarstva.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

  – Novo odeljenje počeće sa radom jer je želja da se mladim ljudima nakon školovanja omogući lakše i brže zapošljavanje. Tehnički fakultet  je u poslednjih nekoliko godina uspeo da obezbedi kompanijama kvalitetne kadrove, a činjenica jeste da su te kompanije uspele da obezbede i više kadra od prvobitno planiranog. Da bi se povećao broj kvalitetnog kadra i broj studenata upisanih na naš fakultet potrebno je nešto uraditi i na planu srednjeg obrazovanja. Mi smo zahvalni Ministarstvu prosvete što je prepoznalo potrebu koju smo iskazali mi kao Grad i ova škola, a bitno je i to što su značaj prepoznale i priznate IT kompanije – kazao je Santovac navodeći da će učenici koji od septembra budu pohađali novi smer imati odlične uslove za rad.

Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić zahvalio se kompanijama koje su pomogle u opremanju kabineta i ukazao da je ideja o novom odeljenju nastala pre oko godinu dana. Kako je naveo, želja je da u nastavi budu uključene IT kompanije po modelu dualnog obrazovanja kako bi se poboljšao kvalitet nastave, a učenicima prenela iskustva njihovih IT stručnjaka i usmerili ih ka aktuelnim veštinama programiranja.

Školu je danas posetio i Srećko Milidragović, savetnik predsednika kompanije “Komtrejd”.
– Mi smo jedna od najvećih kompanija u ovom delu Evrope i svakako podržavamo svaku inicijativu kada je IT u pitanju, a ovo je izuezetan i lep primer da je Grad Zrenjanin uspeo sa Elektortehničkom školom da pokrene smer za IT i verujemo da će interesovanje biti veliko, a to znamo iz iskustva jer u okviru naše kompanije postoji i obrazovni sektor – kazao je Milidragović napominjući da je IT smer dobar odabir koji nudi odlične zarade i uslove za rad.
Naveo je i da u ovom trenutku kompanijama koje posluju u Srbiji nedostaje između 20.000 i 30.000 IT inženjera.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh