I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Bend Nomos – troglasje je nešto po čemu nas prepoznaju (VIDEO)

Muzički bend Trio „Nomos“ skrenuo je nedavno pažnju javnosti na sebe sjajnom obradom pesme „Širooko“. Spot je objavljen u sklopu „Neoplantine“ nagradne igre, a rezultati se očekuju 7. avgusta.

– Bila je ovo lepa prilika  da se dobro zabavimo i pokažemo svoje umeće i kreativnost – rekao je za naš portal Nikola Uzelac jedan od članova benda. Sa njim smo popričali o nastanku ovog tria, kao i o njihovom dosadašnjem radu i stvaralaštvu.

Prijateljstvo i horsko umeće pretočeno u bend

„Nomos“ je osnovan  2015. godine. Čine ga Zoran Uzelac, Mihal Labat i Dušan Živković.

Uzelac je iz Zrenjanina, Labat iz Aradca, a Živković iz Novog Sada. Zajedničko im je što su studirali u Novom Sadu, nastupali u tamošnjim horovima i KUD-ovima te su se tako i upoznali, a posle 5 godina osnovali i bend. U leto 2015. godine prvi put su javno nastupili i to u „Mini baru“ u Zrenjaninu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

„Nomos“ neguje pop rock zvuk, a do sada su izdali i jedan album „Feel“ sa 12 autorskih pesama.  – Lični pečat i ono što nas izdvaja je  troglasni način izvođenja pesama. To je naše najjače „oružje“, to ljudi odmah primete i kroz to se vidi ta naša veza sa horskim pevanjem – kažu članovi „Nomosa“.

Ako kažemo da već dugo vremena, barem u medijima, pa tako i u većem delu publike ne preovladava preveliko interesovanje za pop i rok zvukom, nećemo reći ništa novo ali to je dokaz ovo što radite, radite zato što stvarno volite, da li smo u pravu? – Nažalost, vremena su takva. Prvi album smo snimili na CD-u koji smo poklanjali na našim svirkama i promocijama, a pesme su dostupne i na Yotube kanalu.

Vaš kvalitet ipak je zapažen u pravo vreme i na pravom mestu. Da, mi smo nekoliko godina svirali po klubovima i kafićima, dok nam jedne večeri nije prišao čovek koji je slušao jedan naš nastup i preporučio nam da se javimo na audiciju za nastupanje na prekookeanskom kruzeru. On nam je dao i savete kako da se obučemo i ponašamo na toj audiciji, pošto na kruzeru ne možeš da se zaposliš tek tako. Sve je prošlo kako treba i ubrzo smo potpisali prvi ugovor.

Članovi „Nomosa“ na Antigui

To je dakle neka konkretna korist koju ste stekli svirajući ovu vrste muzike? Može se reći. Na kruzerima sviramo pop, rock, evergreen hitove, a ponekad kad procenimo dobru priliku odsviramo i nešto naše.

Rad na kruzeru sigurno je atraktivan samim tim što se nudi prilika da obiđete ceo svet, gde ste sve bili?  Na prvom putovanju obišli smo Karibe, svih 11 ostrva, ukupno dva meseca putovanja u krug. Tokom trajanja drugog ugovora obišli smo sever Norveške i Island. Kasnije smo proputovali Kanarska ostrva, a tokom najduže ture od 4 meseca obišli smo Kinu, Indiju, Maldive, pa smo se Sueskim kanalom vratili sve do Norveške.

Gotovo u svakom intervjuu spominjemo i epidemiju korona virusa, koliko vam je sve ovo poremetilo planove? Naš poslednji boravak na kruzeru, završio se tačno kad je proglašeno vanredno stanje, odnosno taj dan smo doputovali sa Kariba i onda smo 28 dana proveli u karantinu. Tokom tog putovanja osim Kariba smo obišli i Panamu, Kolumbiju i Kostariku. Ovaj poslednji period kao i većina nemamo baš mnogo prilike da nastupamo, tako da pokušavamo da radimo i nešto drugo. Što se tiče muzike trudimo da budemo prisutni „online“ tako da smo zabeležili i nekoliko „lajvova“ na društvenim mrežama, a trudimo se i da komponujemo. U narednom periodu želimo da se malo više posvetimo i video produkciji – kaže Nikola Uzelac.

„Neoplantin“ konkurs – izazov, prilika za audio i vizuelnu kreativnost

Bend „Nomos“ skrenuo je pažnju javnosti na sebe sjajnom obradom pesme „Širooko“. Naime kompanija „Neoplanta“ nedavno je objavila konkurs upravo na temu „Široooko“. Bendovima i solo izvođačima ponuđeno je da snime svoju verziju popularne pesme benda „Apsolutno romantično“.  – Video za našu verziju te pesme snimali smo u Aradcu, na nekoliko živopisnih lokacija van sela i malo u samom mestu. Sve je urađeno spontano, bilo je dosta izaći na teren i onda ideje same naviru. U svakom slučaju bila je ovo prilika da se dobro zabavimo i pokažemo svoje umeće i kreativnost. Rezultate konkursa znaćemo 7. avgusta kada žiri bude rekao završnu reč – rekao je za naš portal Nikola Uzelac.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh