I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

„Noć istraživača“ na dve lokacije – radionice, roboti, eksperimenti, druženje sa Jaserštajnom

Manifestacija „Noć istraživača“ biće održana sutra, 27. septembra, na dve lokacije u gradu – u Startit centru i u Kulturnom centru. Zrenjanin će tako biti jedan od trideset gradova koji održavanjem ove manifestacije, kroz kreativno osmišljene programe, ukazuju na značaj razvoja nauke.

Niz radionica, predavanja i performanasa na temu „Globalna konekcija“, biće prikazano građanstvu u periodu od 16 do 22 časa.

Događaj organizuje Visoka tehnička škola strukovnih studija, a svesrdnu podršku i ove godine pružiće Grad Zrenjanin i Kulturni centar.

PerSu marketi

– Pripremili smo ukupno 49 radionica sa više od stotinu učesnika u njihovoj realizaciji, nastavnika, profesora, učenika, saradnika. Očekujemo i više od tri hiljade posetilaca. Tema su konekcije svih vrsta, između ljudi, mašina, između svega što se u našim životima dešava, tako da su radionice prilično interesantne i trebalo bi ih posetiti – naglasio je profesor strukovnih studija Visoke tehničke škole dr Miodrag Kovačević

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

On je podsetio da manifestacija ove godine u Srbiji obeležava jubilej, desetu godišnjicu, a da je od samih početaka u nju uključen i naš grad i sada će biti održana deveti put.

Između ostalog, u Maloj sali Kulturnog centra, u terminu od 17.30-21 čas, biće održano osam tematskih predavanja iz oblasti fizike, matematike, umetnosti, primenjenih nauka, a dva performansa za mlade održaće Milan Inić, popularni “Jaserštajn” i “Haos animatori”. U ovogodišnjoj „Noći istraživača“ i realizaciji svih aktivnosti učestvovaće 11 osnovnih i tri srednje škole, obe gradske visokoškolske ustanove, razni klubovi, udruženja građana, a po prvi put ove godine i dve privredne kompanije – “Šinvoz” i “Drekslmajer”, sa sadržajima prilagođenim javnosti, a koji su u vezi sa tehnikom i tehnologijom koje se promovišu tokom “Noći istraživača”.

PROGRAM „NOĆI ISTRAŽIVAČA“ U KULTURNOM CENTRU

PROGRAM „NOĆI ISTRAŽIVAČA“ U STARTIT CENTRU

Izvor: zrenjanin.rs, I love Zrenjanin

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh