I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Nizom aktivnosti u Zrenjaninu se obeležava Nedelja Crvenog krsta

Predstavljanjem uspešnih rezultata i realizovanih humanih i edukativnih programa tokom prošle godine, u velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanin je u okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, održana tradicionalna godišnja sednica ove humanitarne organizacije.

Prisutne goste su u ime domaćina pozdravile predsednica Crvenog krsta našeg grada dr Sonja Puškarić Kapeler i sekretarka organizacije Aleksandra Tanasijević, istakavši značaj da su volonteri, zajedno sa članovima Crvenog krsta Zrenjanin i tokom prošle godine realizovali mnoge humane i edukativne delatnosti, koje su bile zasnovane na principima humanosti, nepristrasnosti, neutralnosti, nezavisnosti, dobrovoljnosti, jedinstva i univerzalnosti.

Fordomanija

Zahvaljujući Sporazumu o saradnji potpisanom prošle godine od strane predstavnika Crvenog krsta Bekeščabe (Mađarska), Arada (Rumunija) i Zrenjanina, ovogodišnjoj sednici su prisustvovali i članovi delegacija Crvenog krsta iz mađarskog i rumunskog grada. Oni su za naš portal izjavili, da se zahvaljuju domaćinima na srdačnom gostoprimstvu, raduju se što se saradnja između njihovih gradova i organizacija iz dana u dan učvršćuje, što će se u nedelju, 14.maja ogledati i na gradskom takmičenju ekipa u pružanju prve pomoći u Zrenjaninu, na kome će učestvovati i mladi volonteri Crvenog krsta Bekeščabe i Arada.

Nakon kulturno-umetničkog programa, u kojem su nastupili članovi opere Srpskog Narodnog Pozorišta Milica i Davor Dosković, dodeljene su nagrade i zahvalnice Crvenog krsta Srbije zaslužnim članovima, volonterima, institucijama, udruženjima, osnovnim i srednjim školama, kao i medijskim kućama.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Najveće priznanje, medalju Crvenog krsta Srbije za višegodišnji rad, trud i zalaganje dobila je Olivera Jović, profesorka razredne nastave u Osnovnoj školi  “Petar Petrović Njegoš”. Zlatni znak su dobili Ana Vajdić, Nada Berar i Osnovna škola “Petar Petrović Njegoš”, dok su srebrnim znacima nagrađeni Rozalija Vodeničarski, Olivera Blažin, Olivera Baranji, Svetozar Stojanović i KTV Zrenjanin.

Tokom jučerašnjeg dana, a u susret Nacionalnom danu dobrovoljnih davalaca krvi, organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi, u okviru koje je prikupljeno 30 jedinica dragocene tečnosti. Akciju su podržali i pomoćnici gradonačelnika grada Zrenjanina Simo Salapura i Duško Radišić.

Piše: Tivadar Borbelj

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh