I love Zrenjanin portal

 • Zr oglasi
 • Univer export
 • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Niz besplatnih pregleda u gradu i selima na Svetski dan srca

Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov” obeležiće 29. septembar, Svetski dan srca, u skladu sa ovogodišnjim sloganom “OBEĆAVAM DA… za moje srce, za tvoje srce, za sva naša srca” i preporučenim aktivnostima od strane Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

 • U naseljenom mestu Jankov Most u subotu 29.09.2018. godine, u prostorijama zdravstvene stanice od 8 – 10 časova 3 ekipe (lekar, medicinska sestra i patronažna sestra) radiće besplatne preventivne preglede svim zainteresovanim meštanima. U ovom periodu zainteresovano stanovništvo moći će da proveri vrednosti krvnog pritiska, šećera u krvi, indeks telesne mase, procenu kardiovaskularnog rizika, EKG i klinički pregled.
 • U naseljenom mestu Tomaševac u petak 28.09.2018. godine, u marketu “ PerSu” od 8 – 10 časova patronažna sestra će stanovništvu određivati vrednosti krvnog pritiska i šećera u krvi. Korisnici kod kojih budu detektovane povišene vrednosti izmerenih parametara u odnosu na referentne, biće upućeni izabranom lekaru a radno aktivno stanovništvo dobiće termin za preventivni pregled u Preventivnom centru. Savetodavni rad biće usmeren na smanjenje riziko faktora: upotreba duvana, nepravilna ishrana, fizička neaktivnost i štetna upotreba alkohola.
 • U naseljenom mestu Belo Blato u petak 28.09.2018. godine, u marketu “Gomex” od 8 – 10 časova patronažna sestra će stanovništvu određivati vrednosti krvnog pritiska i šećera u krvi. Korisnici kod kojih budu detektovane povišene vrednosti izmerenih parametara u odnosu na referentne, biće upućeni izabranom lekaru a radno aktivno stanovništvo dobiće termin za preventivni pregled u Preventivnom centru. Savetodavni rad biće usmeren na smanjenje riziko faktora: upotreba duvana, nepravilna ishrana, fizička neaktivnost i štetna upotreba alkohola.
 • U romskom naselju Dudara u petak 28.09.2018. godine od 10 – 12 časova patronažna sestra će stanovništvu određivati vrednosti krvnog pritiska i šećera u krvi. Korisnici kod kojih budu detektovane povišene vrednosti izmerenih parametara u odnosu na referentne, biće upućeni izabranom lekaru a radno aktivno stanovništvo dobiće termin za preventivni pregled u Preventivnom centru. Savetodavni rad biće usmeren na smanjenje riziko faktora: upotreba duvana, nepravilna ishrana, fizička neaktivnost i štetna upotreba alkohola.
 • Preventivni centar u saradnji sa drugim zdravstvenim organizacijama i nevladinim sektorom a u organizaciji ZZJZ Zrenjanin, obeležiće Svetski dan srca u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića.
 • U svim zdravstvenim stanicama u okviru svojih redovnih radnih aktivnosti i u patronažnim kućnim posetama staviće se akcenat na prevenciju faktora rizika i deliće se edukativni materijal.

Stanovništvo će blagovremeno biti obavešteno o mestu i vremenu realizacije planiranih aktivnosti putem medija, a obaveštenje će biti istaknuto i na sajtu doma zdravlja, u mesnim zajednicama i marketima pomenutih naseljenih mesta.

PerSu marketi

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
 • Divider

 • Divider
Na vrh