I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Nivo Tamiša povišen – voda donela tone smeća iz Rumunije (VIDEO)

Stanovnici mesta uz reku Tamiš juče su ostali neprijatno zatečeni prizorom  na inače prelepoj reci sa puno mesta omiljenih kamperima i izletnicima.

Bezbrojne plastične flaše, kese, džakovi uz povremene nadute leševe nedefinisanih životinja imale su svoj defile sredinom rečne matice – preneo je portal jasatomic.org.

Porastom vodostaja (prema podacima RHMZ 202 cm u poslednja 24 sata kod Jaše Tomić i 78 cm kod Sečnja) ove reke došlo je do pokretanja i bujice smeća i drveća koje je voda  povukla se nepoznatih mesta, verovatno i deponija i obala iz susedne države.

PerSu marketi

Istim prizorima stanovnici uz Tamiš bili su svedoci i u  julu 2014. godine, kad je ova predivna ravničarska reka, razlog ostanka mnogih od nas, iskorištena za besplatan tranzit prepunih nekontrolisanih deponija svakojakog smeća iz Rumunije – navodi isti portal.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prema poslednjim informacijama dostavljenim našoj redakciji 3. maja brana u Tomaševcu je otvorena te je sav pomenuti sadržaj nastavio plutanje rekom. Za sada manje grane nesmetano prolaze ispod brane, prati se kretanje većih debala ali su najveći problem tone i tone plastičnog otpada koji pristiže nesmanjenim intenzitetom – navodi naš reporter. Prostim sledom vodotoka to znači da će otpad dospeti do Pančeva, potom se uliti u Dunav i na kraju krajeva opet se vratiti u Rumuniju. – Ovo je naša reka. Kad se prvi put desilo 2014. godine bili smo iznenađeni. Danas, drugi put, smo ljuti. Trećeg neće biti, jer nećemo ćutati – zaključuje portal jasatomic.org.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh