I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Nikolina Vukosav (17) u svakom trenutku može da nacrta portret

Nikolina Nina Vukosav ima 17 godina. Učenik je srednje Medicinske škole u Zrenjaninu, a hobi joj je crtanje. Pažnju nam je privukao njen rad objavljen u školskom časopisu „Ars Medica“. Ono što smo kasnije videli iz njenih drugih radova, jeste neosporan talenat, koji bi naša mlada sugrađanka u budućnosti mogla da usmeri u različitim pravcima. Sa Nikolinom smo razgovarali o tome kako je i kada prepoznala svoj talenat, šta najčešće crta i da li planira da postane profesionalni slikar.

Nikolina Vukosav

I love Zrenjanin: Kada si otkrila talenat za crtanje? Da li se sećaš šta si prvo nacrtala, čime si privukla pažnju drugih?

Nikolina Vukosav: Talenat sam otkrila u šestoj godini i prvi rad mi je bio portret majke. Nasledila sam talenat od majke, a ona od svoje majke – moje bake. Mislim da sam privukla pažnju time što obraćam pažnju na detalje. Perfekcionista sam.

I Taxi Zrenjanin

I love Zrenjanin: Da li si negde pohađala časove slikanja i crtanja?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nikolina Vukosav: Nikada nisam išla na časove crtanja, samouka sam. Uvek kažem ljudima da je crtanje veoma jednostavna stvar. Vežbom i željom se postiže brz napredak.

I love Zrenjanin: Kada obično crtaš?

Nikolina Vukosav: Obično crtam ukoliko mi se tokom tog dana nešto desilo. Sve zavisi od raspoloženja. Volim da ostavim emociju na papiru, a da niko sem mene ne zna šta je to. U svom radu bazirala sam se na portrete. Najčešća inspiracija su mi muzičari koje slušam, a čak može biti i meni nepoznata osoba, a da mi se slika dopada.

I love Zrenjanin: Koji rad ti je omiljen?

Nikolina Vukosav: Meni definitivno omiljeni rad je crtež repera 6lack kojeg sam nacrtala krajem 2017. godine.

Nikolina Vukosav do perfekcionizma dovodi svoje radove

I love Zrenjanin: Šta ti je bilo najlakše, a šta najteže da nacrtaš?

Nikolina Vukosav: Ubedljivo najteža stvar su mi oduvek bile oči, a sve ostalo mogu da nacrtam sa lakoćom. Ukoliko se desi da pogrešim u crtanju nekog rada, valjda zbog toga sto sam perfekcionista imam običaj da krenem ispočetka. Najviše volim da koristim grafit, vremenom kako sam napredovala sam dodala i ugalj. Po meni grafiti su dosta lakši. Slike u bojama nikad nisam volela, nekako sam navikla na ovu moju monotoniju.

I love Zrenjanin: Da li si učestvovala na nekim konkursima?

Nikolina Vukosav: Učestvovala sam 2017. na evropskom takmičenju u crtanju koje se odvijalo na Facebook-u i osvojila sam prvo mesto. Imala sam i nekoliko izložbi. Prva je bila u Gradskoj bašti, druga u Kulturnom centru i treća prilikom „Noći muzeja“.

I love Zrenjanin: Da li si razmišljala o umetničkoj školi?

Nikolina Vukosav: Razmišljala sam dosta o umetničkoj školi. I dalje držim to kao opciju za dalje školovanje.

“Radove sam do sada čuvala, ali bih volela da počnem da ih prodajem i da time usrećim nekoga”

I love Zrenjanin: Šta radiš sa svojim crtežima?

Nikolina Vukosav: Crteže uramljujem i čuvam. Nikad ih nisam prodavala, ali mi je to trenutno želja. Volela bih nekoga da usrećim nekim svojim radom. Od kako znam za sebe i za ovaj talenat dešavalo se na svakom času likovnog u osnovnoj školi da nekome nacrtam neku sitnicu na radu, a ponekad i ceo rad. Nastavnici su znali za to, ali nije im smetalo. U osnovnoj školi razredna mi je predavala likovno i uvek mi je bila podrška. Da nije tako bilo možda sada ne bih ni toliko aktivno crtala. Veoma često mi se dešava da me pitaju da im nacrtam nešto, ali to mi nikad nije problem. Najčešće pitanje je: „Da li možeš mene da nacrtaš?“.

I love Zrenjanin: Kakvi su tvoji planovi za budućnost?

Nikolina Vukosav: Trenutni planovi su mi da počnem da prodajem svoje radove i da krenem da radim po poružbini. Želja mi je i dalje da se isprobam i u umetničkoj školi, ali videćemo kako vreme ide. Nadam se da će se sve to lepo sprovesti.

Nikolina Nina Vukosav

Foto: privatna arhiva Nikoline Vukosav 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh