I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Nikolina, prva zrenjaninska beba u 2013.godini

Mala Nikolina prva je beba rođena u zrenjaninskom porodilištu u 2013. godini, a nakon nje, tokom novogodišnje noći i jutra, rođene su još dve bebe – po jedna devojčica i dečak. Sve majke i bebe su dobro i porođaji su protekli u najboljem redu. Srećna majka prvorođene bebe, Irena Ivić, inače već majka doje dece, dobro raspoložena, poručila je majkama koje imaju jedno dete da se na tome ne zaustavljaju, da ih imaju što više, a mladim ženama da se odluče da postanu majke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Srećna majka Irena Ivić sa ćerkom Nikolinom

 Porodilište je danas posetio i gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak i svim majkama uručio prigodne pakete sa opremom za novorođenčad.

PerSu marketi

– Obišli smo najlepše mesto u gradu, na kom nastaje novi život, pozdravili smo deset mama i deset beba, od kojih su tri rođene posle ponoći. One su najlepša poruka za Novu godinu – da nam je što više beba, da imamo priliku da ovde što češće dolazimo, pa će svima biti i bolje, uspešnije i lepše. Radujemo se Novoj godini i novom životu – rekao je gradonačelnik Bošnjak.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gradonačelnik Ivan Bošnjak u poseti porodilištu

Direktorka Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, dr Gordana Kozlovački, nagovestila je neke od aktivnosti koje će se u zrenjaninskoj bolnici realizovati tokom ove. 2013. godine.

– Očekujem da i 2013. godina bude u znaku kontinuiteta u razvoju ove zdravstvene ustanove. Očekujem i brojne prepreke koje ćemo, verujem, uspešnije savladavati, jer imamo više znanja i iskustva Očekujem početak projekta skrininga karcinoma debelog creva, dojke i grlića materice, očekujem da postanemo regionalni centar za koordinaciju, edukaciju i akreditaciju za sekundarni nivo zdravstvene zaštite na nivou Vojvodine, što je dogovoreno pre nekoliko dana, a očekujem i boljitak u finansijskom kontekstu – istakla je dr Kozlovački.

U godini koja je za nama, u zrenjaninskom porodilištu izvršeno je 1453 porođaja i rođeno 1473 dece – 761 dečak i 712 devojčica. Rođeno je i 20 parova blizanaca – 24 dečaka i 16 devojčica. Sudeći po broju porođaja u prvih nekoliko časova nove godine, očekivanja i želje su da broj novorođene dece u našem gradu nadmaši prošlogodišnji.

Izvor : gradzrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh